Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ελεύθερους σκοπευτές σε πιθανούς στόχους της πρωτεύουσας έχει τοποθετήσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τον φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος. Επιπλέον δόθηκε εντολή στους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών να διανυκτερεύουν τα τελευταία 24ωρα στα γραφεία τους και να υπάρχει γενική επιφυλακή του αστυνομικού προσωπικού. Η κατάσταση συναγερμού αναμένεται να συνεχισθεί ως τις αρχές Δεκεμβρίου, αφού θεωρείται ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου αλλά και η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για μπαράζ ένοπλων επιθέσεων κατά αστυνομικών στόχων και όχι μόνο.

Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν περιέλθει τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες ότι επίκειται νέα αιματηρή επιδρομή εναντίον αστυνομικού τμήματος από τους ίδιους πιθανόν δράστες οι οποίοι στις 27 Οκτωβρίου είχαν τραυματίσει έξι αστυνομικούς στο Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα έχουν δοθεί πληροφορίες για ενδεχόμενα χτυπήματα εναντίον αστυνομικών τμημάτων της Αττικής, καθώς και εναντίον άλλων στόχων. Στα περισσότερα από αυτά τα σημεία έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα. Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση «ελεύθερων σκοπευτών» είχε αποφασισθεί και έπειτα από προηγούμενες επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων εναντίον διαφόρων στόχων, το μέτρο αυτό όμως είχε ατονήσει τους τελευταίους μήνες.

Η ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εντείνεται τις τελευταίες ημέρες μετά τη διαπίστωση ότι δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση της Αγίας Παρασκευής ούτε αποστολή προκήρυξης, παρ΄ ότι έχουν παρέλθει 17 ημέρες από τότε. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι «ίσως οι δράστες της επίθεσης ετοιμάζουν νέο χτύπημα με στόχο αυτή τη φορά να υπάρχει νεκρός αστυνομικός». Επιπλέον πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επίθεση αυτή είναι έργο μιας νέας ένοπλης ομάδας που σχεδιάζει να προχωρήσει σε σειρά δολοφονικών επιθέσεων.
Τις σχετικές έρευνες πραγματοποιούν από κοινού η νέα ηγεσία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και η ΕΥΠ, που εξετάζουν εκ νέου τους φακέλους που έχουν σχηματισθεί για τη δράση των οργανώσεων «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», «Σέχτα Επαναστατών», «Λαϊκή Θέληση» και «Επαναστατικός Αγώνας».

http://prezatv.blogspot.com/2009/11/blog-post_3607.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου