Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Παρά την ακραία κρατική τρομοκρατία και την επίδειξη δύναμης των μηχανισμών καταστολής, παρά την προσπάθεια να μην έχουν έξοδο και άδεια οι δεκάδες φαντάροι που θα συμμετείχαν στην πορείες, 9 στρατευμένοι στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν και ένωσαν τις φωνές τους μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές. Οι φαντάροι δεν αντιμετωπίζουν πειθήνια του Παραλόγου τη Θητεία, την απλήρωτη και θανατηφόρα (συχνά) εκμετάλλευσή τους, το στρατό-επιχειρησιακό βραχίονα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Ήδη έχουν αλλάξει πολλά εντός στρατοπέδων. Οι αγώνες και η αμφισβήτηση των φαντάρων πετυχαίνουν διαρκώς νίκες πάνω στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τη σκληρότητα, τον ιδεολογικό και πρακτικό τραμπουκισμό του ελληνικού στρατού. Κάνουν, διαρκώς περισσότερο, πράξη το σύνθημα «ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ».

Από τους 9 φαντάρους, οι έξι συνέχισαν την πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Εκεί, ο ναύτης Δ.Τ., φοιτητής του Πολυτεχνείου, μπροστά στις ορδές των ΜΑΤ και τις κλούβες, αγκαλιασμένος από το μαζικό μπλοκ της πορείας, απηύθυνε τον πιο επίκαιρο από ποτέ χαιρετισμό προς τους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Παρά τη συγκάλυψη από τα ΜΜΕ, το μήνυμα αγώνα και νίκης ήταν σαφές και έχει ήδη πάει παντού:

«Είμαι ναύτης. Υπηρετώ τη θητεία στο ναυτικό που περιπολεί στη Αφρική, τη Μεσόγειο και την Ασία, μαζί με τους ΝΑΤΟϊκούς και Ευρωπαϊκούς στρατούς.
36 χρόνια μετά, μας καλούν να «γιορτάσουμε» την επέτειο του Πολυτεχνείου σαν να ήταν μια γιορτή. Ξεχνούν επιμελώς, ότι τότε διατάχθηκαν φαντάροι να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στον εξεγερμένο λαό.
36 χρόνια μετά, σχεδιάζουν και προετοιμάζουν να στρέψουν τα όπλα του στρατού ξανά ενάντια στον ίδιο εχθρό λαό, στο όνομα της δημοκρατίας
36 χρόνια μετά, αφού μας μίλησαν για τις ευθύνες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην επταετία της χούντας, εκστρατεύουν σε 15 χώρες του πλανήτη στέλνοντας φαντάρους να σκοτώσουν και να σκοτωθούν - να «ανοικοδομήσουν» - μαζί με το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό, στο όνομα της «ασφάλειας», της «δημοκρατίας και της ελευθερίας».
Αρνούνται και διαλύουν τα, ακόμα και στοιχειώδη, δικαιώματά μας στο βωμό των εθνικών αναγκών, όπως ακριβώς αρνούνται και διαλύουν τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, στην παιδεία, στους δρόμους αυτής της κοινωνίας.
Οι φαντάροι είμαστε πολίτες με στολή. H γενιά μου Δεν Πολεμά ενάντια σε εργαζόμενους, μετανάστες και νεολαία, για το στρατό της απλήρωτης εκμετάλλευσης, των θανάτων και των αυτοκτονιών.
Αφουγκράζεται το σύνθημα-στόχο για μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό.
Απαιτεί Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων».

Αυτή η αγωνιστική παρουσία των Φαντάρων –Πολιτών με Στολή, ήρθε να προστεθεί στους 30.000 και πλέον διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πορεία του φετινού Πολυτεχνείου, στη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων. 36 χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών των ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Ένα χρόνο μετά την εξέγερση της νεολαίας και την οργή για τη δημοκρατία του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, των επιχειρηματιών και των καναλαρχών, των ΜΑΤ, της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ.

36 χρόνια μετά, η οικονομική κοινωνική και πολιτική βαρβαρότητα που υλοποιείται διαδοχικά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σχεδιάζεται από κοινού με τους εταίρους της ΕΕ, στηρίζεται από τη σύγχρονη (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική) ακροδεξιά, περνά πάνω από μια ηττημένη καθεστωτική αριστερά, δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, τους αποκλεισμένους και τους μετανάστες, τα ριζοσπαστικά ρεύματα αμφισβήτησης.

Η σύγκλιση στρατού και αστυνομίας, οι αποστολές εκτός συνόρων, η αυταρχική θωράκιση του κράτους για να επεκτείνεται, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, η αντεργατική λαίλαπα της «ισχυρής Ελλάδας» είναι εδώ. Φοβάται το Δεκέμβρη, φοβάται τη ζωντανή ουσία του Πολυτεχνείου. Δε φοβίζει όμως εμάς!

Οι 12 «προληπτικές» προσαγωγές και 1 σύλληψη πριν από την πορεία, οι 350 περίπου «προληπτικές» προσαγωγές κι 7 συλλήψεις μετά, η στρατιωτική κατοχή των Εξαρχείων και των πανεπιστημιακών σχολών, πάντα υπό το «διακριτικό» κατοχικό κλοιό χιλιάδων ΜΑΤατζήδων, ειδικών μονάδων και ασφαλιτών, φανερώνουν το βάναυσο σχεδιασμό που ο (καταθέτης στεφάνων) Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν.

Είναι το κοινωνικό αντίστοιχο ενός στρατού που, υπό τις οδηγίες τους, κυνηγά μετανάστες, εκστρατεύει σε Βαλκάνια, Αφγανιστάν και Αφρική, στρέφεται κατά του εχθρού λαού, σκοτώνει και ξεζουμίζει τους στρατευμένους πάντα δεμένος με το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό. Γι’ αυτό και φέτος προκάλεσε αίσθηση η (για μια ακόμα φορά) μαζική συμμετοχή των στρατευμένων στην πρώτη αλυσίδα του μπλοκ του Πολυτεχνείου.

Πλέον σύντροφοι δεν μιλούμε με λόγια, αλλά με πράξεις. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί. Οι φαντάροι με την συμμετοχή τους στην πορεία του Πολυτεχνείου έδειξαν τον δρόμο του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της αμφισβήτησης.

Ας τους ακολουθήσουμε…

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/11/blog-post_3078.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου