Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: «ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΡΝΗ»!



O τίτλος της παλιάς ταινίας πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα στην πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2009, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, φορώντας την στολή της συναισθηματικά φορτισμένης Μαθήτριας, επισκέφτηκε το χώρο του Πολυτεχνείου για να τιμήσει τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας. Εξέγερση που χάραξε μια τεράστια ρωγμή στο χθες, σήμερα και αύριο του κινήματος, με το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Ένα σύνθημα που ερμηνεύονταν χωρίς καμιά παρεξήγηση από τους εξεγερμένους της εποχής που βροντοφώναζαν «ΚΑΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», «ΕΞΩ η CIAκαι το ΝΑΤΟ».

Ο Γ.Παπανδρέου αποχωρώντας δήλωσε «ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος, ώστε ο πολίτης να είναι πάντα στο επίκεντρο της εποχής».

Θα δυσκολευτεί ομολογουμένως ακόμη και ο κλακαδόρος Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Τσήμας κλπ, να συνδέσει τη δήλωση αυτή με την ακολουθούμενη αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την τόσο όμοια με της ΝΔ. Μια πολιτική που κάνει πόλεμο στους εργαζόμενους πετώντας τους στην ανεργία, στη λιτότητα και στην ακρίβεια, μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί λιμάνια και δρόμους, μια πολιτική που γεμίζει τους δρόμους με τη Ματατζίδικη και ασφαλίτικη τρομοκρατία.

Είναι η πολιτική της «Έκτακτης Ανάγκης» που με την προβαλλόμενη από τα ΜΜΕ τρομοκρατία των ελλειμμάτων, αφαιρεί εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, απειλώντας με νέους γύρους ακραίας κρατικής καταστολής, επιβάλλοντας το Χαφιεδισμό και την παρακολούθηση των καμερών, των κινητών, κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης που μακέλεψαν την νεολαία, γέμισαν τα ξερονήσια, εξυπηρέτησαν τον Νιάρχο, τον Ωνάση, τον Πάπας και λοιπούς, επιτέθηκαν από κοινού με τις ΗΠΑ, τους Βρετανούς Εγγυητές και τους Τούρκους Αττίλες κατά του Κυπριακού λαού, αποτελούν Παρελθόν.

Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών έφυγε,

η Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς είναι Εδώ!

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο Ευ.Βενιζέλος, ο Πάγκαλος και ο Χρυσοχοϊδης είναι Παρόν. Όπως παρόν είναι και η CIA και το FBI που συνεργάζονται αρμονικά κατά του κόσμου της εργασίας, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με τις ελληνικές δυνάμεις καταστολής «για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Το μεσημέρι όμως, το ΠΑΣΟΚ φόρεσε τα κανονικά του ρούχα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης επικεφαλής αντιπροσωπείας συνεργάστηκε με τον Αλεξάντερ Βέρσμπαου, βοηθό υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας και τον Τζέιμς Τάουνσεντ, βοηθό υπουργό Άμυνας για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ.

Σκοπός των συνομιλιών είναι η αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Αθήνας-Ουάσιγκτον!!! Ευρύ το φάσμα των ζητημάτων: Βαλκάνια, ενεργειακή ασφάλεια, εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Μπεγλίτης δεν κρύβει τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ: «με τις συνομιλίες αυτές θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικά περιεχόμενο στη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ».

Πως θα γίνει αυτό; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου διαπραγματεύεται τονίζοντας τη «σημασία της ναυτικής βάσης της Σούδας», την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε (15) χώρες, την αναβάθμιση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν με διπλασιασμό των δυνάμεων και παρουσία δύο φρεγατών στη Σομαλία, ενώ τέλος διεκδικεί καλύτερη εκπροσώπηση σε κρίσιμες επιτελικές θέσεις στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ.



ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ


Καλούμε την νεολαία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις τιμώντας την εξέγερση του Νοέμβρη.


Στην πρώτη γραμμή του αγώνα πρέπει να βρεθούν οι ίδιοι οι ΦΑΝΤΑΡΟΙ συμμετέχοντας στην Πορεία του Πολυτεχνείου.


Ο λαός μας που εξεγέρθηκε τον ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973, που πάλεψε ενάντια στους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς και σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην αντεργατική-αυταρχική και φιλοπόλεμη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.


Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, απασχολήσιμοι

να βγούμε μαζικά στους δρόμους του Αγώνα.


Όλοι λοιπόν στην συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 2 Δεκεμβρίου, στις 6:30 μ.μ «Ενάντια στον ΟΑΣΕ, στην Ε.Ε. του Κεφαλαίου, του Κρατικού Αυταρχισμού

και του Πολέμου».

Μαζική συμμετοχή στην πορεία στην Βουλή, στα Γραφεία της Ε.Ε.

και στην Αμερικανική Πρεσβεία.


Στις 6 Δεκεμβρίου οι μεγάλες κινητοποιήσεις πιάνουν το νήμα της εξέγερσης του Δεκέμβρης του 2008, αυτής που τρόμαξε το αστικό πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα και έκανε παγκόσμιο σύνθημα την απειλή «ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/11/blog-post_1494.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου