Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Καταγγελία ΝΑΡ για την επίθεση στον σ. Γιαννατσή

Επίθεση στο σπίτι του σ. Γιάννη Γιαννατσή, στελέχους του ΕΕΚ και αγωνιστή του κινήματος κατοίκων Φιλοππάπου και Πετραλώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Καταγγέλλουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκετα ξημερώματα της Παρασκευής ο συναγωνιστής Γιάννης Γιαννατσής, από μέχρι τώρα αγνώστους, οι οποίοι αφού έσπασαν τα τζάμια της πόρτας εισόδου του σπιτιού του στα Άνω Πετράλωνα, πέταξαν βόμβα μολότοφ και εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία ευτυχώς δεν πήρε σοβαρές διαστάσεις. Ο Γιάννης Γιαννατσής είναι γνωστός τόσο για την πολιτική του δράση, ως στέλεχος του ΕΕΚ, όσο και για την συμβολή του στο κίνημα των κατοίκων της περιοχής του, όπως και στην συμμετοχή του στον αγώνα εναντίον της εμπορευματοποίησης του Λόφου του Φιλοπάππου. Να σημειωθεί δε ότι είναι η 2η φορά που ο Γιάννης δέχεται τρομοκρατική επίθεση. Είχε προηγηθεί επίθεση τον Ιούλιο του 2007 στο Γκάζι, από ροπαλοφόρο.

Η νέα αυτή προσπάθεια εκφοβισμού αποτελεί άλλον ένα κρίκο της κατασταλτικής αλυσίδας των τελευταίων χρόνων, μια αλυσίδας από εργοδοτικές επιθέσεις και τρομοκρατία σε βάρος ταξικών συνδικαλιστών, με κορυφαία την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, επιθέσεων σε στέκια νεολαίας και χώρους των κινημάτων πόλης, σε γραφεία και λέσχες οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, των προληπτικών συλλήψεων και προσαγωγών που είδαμε στον πρόσφατο εορτασμό του πολυτεχνείου, των καταδρομών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, της κήρυξης της απεργίας των λιμενεργατών ως παράνομη.
Το μαζικό κίνημα και οι φορείς του, οι οργανώσεις της αριστεράς, οι αριστερές κινήσεις πόλης και κάθε άνθρωπος , πρέπει να καταδικάσουν άμεσα τη νέα επίθεση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Όσοι νομίζουν ότι εν όψει των επικείμενων διαδηλώσεων του Δεκέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, θα τρομοκρατηθεί το μαζικό κίνημα, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στους δρόμους του αγώνα.
Για μια ακόμη φορά προβάλλει η ανάγκη για την συγκρότηση ενός μόνιμου μετώπου για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας που θα βάζει μαζικό φραγμό στην όποια κρατική και παρακρατική καταστολή. Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα δώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη προσπάθεια.

Νέο Αριστερό Ρεύμα
20 Νοεμβρίου 2009

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1107047

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου