Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ



Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τις αναιτιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις δύο συναδέλφων μηχανικών στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, που ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά τις τελευταίες μέρες (μη ανανέωση σύμβασης απασχόλησης). Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε παλιότερες απολύσεις μηχανικών, καθώς και δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων στην ίδια επιχείρηση.

Οι απολύσεις αλλά και οι απειλές και εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους, φαίνεται πως αποτελούν το ανήθικο και βάρβαρο όπλο για την διοίκηση της εν λόγω εταιρείας.

Από την μια, επιδιώκουν να φορτώσουν οικονομικά τις συνέπειες της σημερινής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προστατεύοντας τα κέρδη της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, που βγαίνουν με τη δουλειά των εργαζομένων, σε συνθήκες εντατικοποίησης και επιβαρημένου για την υγεία τους περιβάλλοντος. Την ίδια βέβαια στιγμή, στήνεται και χορός εκατομμυρίων για τις μεταγραφές της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τέρψιν της αγίας οικογένειας των Αγγελόπουλων…

Από την άλλη, θέλουν η επόμενη μέρα της κρίσης, να βρει την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ με χειρότερες εργασιακές σχέσεις, διασπασμένους και φοβισμένους εργαζόμενους, εύκολα θύματα της αντεργατικής τους πολιτικής.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ευρύτερη δυνατή καταδίκη αυτών των απολύσεων, που αποτελεί και μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μηχανικών και άλλων τεχνικών στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.

Οι απολύσεις που έγιναν μας αφορούν όλους!

Η εργοδοσία ξεκινά συνήθως από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες (π.χ συμβασιούχοι, εργολαβίες). Επιδιώκει να απαλλαχτεί από τους πιο ενοχλητικούς και απρόθυμους για μια υποταγμένη εργασιακή συμπεριφορά. Από όσους δεν περιορίζονται στο να φυλάξουν την δική τους πλάτη, δεν υποκλίνονται στην εργοδοσία, αλλά αγωνιούν και για το συνάδελφο τους, για το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων (εργατών και τεχνικών).

ΣΤΟΧΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Αυτό μαρτυρούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι εκατοντάδες απολύσεις σε βιομηχανικές μονάδες, το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, οι απολύσεις και στον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους.

Για να μπει φρένο σε αυτόν τον κατήφορο, είναι αναγκαίο:
 τα επιχειρησιακά σωματεία να ορθώσουν ανάστημα αντίστασης απέναντι στις απολύσεις, στις εργοδοτικές απειλές, προβάλλοντας και επιθετικά αιτήματα για αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
 το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, χρειάζεται να διαλέξει τον δρόμο του ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα, αντι για τον δρόμο της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα διαχειριστεί και θα προωθήσει την αντεργατική πολιτική.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου