Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Οι καθαρίστριες ζητούσαν τους μισθούς τους και απολυθηκαν από την εργολάβο.


Η εργολάβος καθαριότητας Δημητρίου Ελένη και ο σύζυγός της Μάκης Χασιώτης απέλυσαν με εξώδικα σήμερα το απόγευμα τις τέσσερις καθαρίστριες και τον ένα καθαριστή που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου.
Τον Ιούλιο είχαν πληρωθεί, μετά από παρέμβαση του σωματείου καθαριστριών, για τους προηγούμενους τέσσερις μήνες που τους χρωστούσε, τον Οκτώβριο για τον Αύγουστο και στα μέσα Οκτωβρίου για τον Σεπτεμβρίο, μετά όμως από επίσχεση εργασίας μιας εβδομάδας.
Η επίσχεση έληξε όταν ο πρόεδρος του τμήματος της Γεωπονίας (Νεοφύτου) και ο αντιπρύτανης (Ζουμπουλάκης) είχαν υποσχεθεί στο σωματείο ότι ανεξαρτήτως αν ο εργολάβος τις πληρώνει, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αναλάμβανε την υποχρέωση να εξοφλεί τους μισθούς τους το αργότερο μέχρι τις δέκα κάθε μήνα.

Τα εξώδικα που παραδόθηκαν σήμερα, ψευδώς αναφέρουν, ότι κατά την επίσκεψή του στο τμήμα της γεωπονίας χθές 16/11 «προσπάθησε να καταβάλλει το μισθό αλλά οι καθαρίστριες...αρνήθηκαν».,
Η αλήθεια είναι, παρουσία πολλών μαρτύρων φοιτητών και του ίδιου του Νεοφύτου, ότι ο Χασιώτης έδινε τμήμα του μισθού και όχι ολόκληρο όπως όφειλε.

Το σωματείο απευθύνθηκε στη δικηγόρο του, ενώ την Πέμπτη 12/11 είχε προγραμματιστεί (πριν τις απολύσεις) τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι περισσότερες απολυμένες είναι και ιδρυτικά μέλη του σωματείου και προστατεύονται από τον 1264/82.

Αλήθεια είναι επίσης ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πούλησε τις καθαρίστριες σα φτηνό κρέας στον εργολάβο.

Αύριο το πρωί 18/11/09, προγραμματίζεται κινητοποίηση στο τμήμα της γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( από τις 6.οο το πρωί) με κύριο αίτημα την ανάκληση των απολύσεων, την ακύρωση του νέου διαγωνισμού που τρέχει αυτές τις ημέρες και αφορά τη νέα σύμβαση για το 2010 και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών και του ενός καθαριστή μες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Καλούμε όλους τους φοιτηικούς συλλόγους και τους συνδικαλιστές να στηρίξουν τον αγώνα που διεξάγεται με παρεμβάσεις σε όλες τις πρυτανικές αρχές της χώρας.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1105342

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου