Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Νέο ρεκόρ αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό το 2009


Τους 140 έφτασε ο αριθμός των μελών του αμερικανού στρατού που έχουν αυτοκτονήσει από την αρχή του έτους και αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ μέχρι το τέλος του 2009, ανακοίνωσε σήμερα ο δεύτερος στην ιεραρχία του στρατού των ΗΠΑ, ο στρατηγός Πίτερ Κιαρέλι.

«Στις 16 Νοεμβρίου ο στρατός κατέγραψε 140 αυτοκτονίες ενεργών στρατιωτών, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον συνολικό του 2008, ενώ ακόμη υπολείπεται περίπου ένας μήνας μέχρι το τέλος του έτους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος του έτους ο αριθμός των αυτοκτονιών θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του προηγούμενου έτους», δήλωσε ο στρατηγός Κιαρέλι, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

«Θα θέλαμε να μην υπάρξουν νέες αυτοκτονίες αυτό το έτος ή στα έτη που θα ακολουθήσουν αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.

«Ωστόσο πιστεύουμε ότι σημειώνουμε πρόοδο», δήλωσε ακόμη ο Πίτερ Κιαρέλι, αναφέροντας ότι παγκοσμίως ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει μειωθεί αυτό το μήνα λόγω των προσπαθειών που γίνονται για την πρόληψη και τον εντοπισμό των ψυχολογικών προβλημάτων των στρατιωτών, όπως το μετα- τραυματικό σύνδρομο.

«Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καταγράψαμε 40 αυτοκτονίες, σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αυτού του έτους και από τον Μάρτιο η γενική τάση είναι πτωτική, εκτός από δύο μήνες», υπογράμμισε ο στρατηγός Κιαρέλι.

«Από τις 140 περιπτώσεις αυτοκτονίας, το ένα τρίτο δεν έχει σημειωθεί σε πολεμική ζώνη», δήλωσε ακόμη ο στρατηγός Κιαρέλι.

http://www.tvxs.gr/v26361

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου