Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου



Στις 20 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί τελικά, ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου Άμφισσας η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια.
Κατηγορούμενοι είναι ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που πυροβόλησε τον άτυχο μαθητή και ο συνάδελφος του Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος ήταν παρών. Ο Κορκονέας βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ενώ ο Σαραλιώτης θα δικαστεί για απλή συνέργεια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αρχικώς προσδιοριστεί να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά μετά από διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της πόλης η εκδίκαση μεταφέρθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας που διοικητικά υπάγεται στο Εφετείο Λαμίας.

Η μητέρα του άτυχου μαθητή, Τζίνα Τσαλικιάν, επικαλούμενη λόγους ορθής υπεράσπισης της μνήμης του παιδιού της, είχε ζητήσει να επανεξεταστεί απόφαση για πραγματοποίηση της δίκης στην Άμφισσα και να γίνει η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, όμως, αποφάσισε ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι δημόσιας τάξης για τους οποίους κρίθηκε ότι η διεξαγωγή της δίκης έπρεπε να μεταφερθεί στο ΜΟΔ της Άμφισσας.

http://www.tvxs.gr/v26320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου