Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

«Η αστυνομία θα είναι στα Εξάρχεια μέχρι να φύγει ο τελευταίος χούλιγκαν»


Αστεία ρύθμιση χαρακτήρισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης το νόμο για την κουκούλα, μιλώντας στο Mega. Ο υπουργός απάντησε στις δηλώσεις του Α. Τσίπρα και αναφέρθηκε στις χθεσινές συλλήψεις στα Εξάρχεια, δηλώνοντας ότι η αστυνομία θα είναι στην περιοχή μέχρι κι ο τελευταίος χούλιγκαν να φύγει από ’κει. Ακόμα, μίλησε και για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου καθώς και για τις κινητοποιήσεις που αναμένονται.
«Δεν χρειάζονται ρυθμίσεις που να ποινικοποιούν τις συμπεριφορές μικρών παιδιών. Άτυπο, άσκοπο και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται πολώσεις με τη νεολαία. Χρειάζονται άλλου είδους ρυθμίσεις...», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι θα μετατρέψει τα Εξάρχεια σε Λωρίδα της Γάζας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Η αστυνομία θα είναι παρούσα παντού γιατί από εκεί είναι το ορμητήριο(...). Ένας τρελός αστυνομικός σκότωσε ένα παιδί γιατί κανείς δεν τόλμησε να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Όχι στους χουλιγκάνους και βανδάλους. Η αστυνομία θα είναι στα Εξάρχεια μέχρι κι ο τελευταίος χούλιγκαν να φύγει από’ κει».

«Αλήθεια σας λέω λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που παρέλαβα. Που ένα λαμπρό σώμα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Αν δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα και σε όποιον κ. Τσίπρα η αστυνομία να είναι στους δρόμους, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο και για φρικαλέα ενοχοποίηση των κομμάτων και των ιδεών.

Σε ερώτηση «Τι πήγε λάθος το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια;», απάντησε ότι δεν δούλεψε σωστά το τμήμα και οι αρμόδιοι αξιωματικοί. Τόνισε ότι παρέλαβε την αστυνομία σε κατάσταση διάλυσης και επεσήμανε ότι δε θα ανεχτεί αστυνομική βία και αυθαιρεσία. «Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της με σοβαρότητα και σεβασμό. Τι δουλειά είχε η αστυνομία εκεί; Οι ζαρντινιέρες, οι ράμπο, και οι σερίφηδες ανήκουν στο παρελθόν», τόνισε. Στο ίδιο κλίμα, ανέφερε ότι: «αλλάζουμε το πειθαρχικό δίκαιο και εφαρμόζουμε αυτόφωρη πειθαρχική διαδικασία που δεν υπήρχε μέχρι τώρα».

Σχετικά με την παραίτηση του κ. Τσιατούρα, ο υπουργός δήλωσε ότι εκτιμά τον κ. Τσιατούρα. Τον χαρακτήρισε άξιο και ικανό, «αλλά υπηρέτησε μια πολιτική και ηγείτο μιας διαλυμένης αστυνομίας. Πράξη πολιτική η παραίτησή του. Η ευθύνη είναι της πολιτικής ηγεσίας. Ο Τσιατούρας πλήρωσε το δόγμα της αδράνειας που υπήρχε, το οποίο ευθύνεται και για το θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου και τις κινητοποιήσεις που αναμένονται, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «Ορισμένοι επιχειρούν να στήσουν επετείους. Αν αυτό σημαίνει να καταστρέψουμε την πόλη, δεν θα γίνει. Αν γίνει για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου, τότε θα δοθεί η δυνατότητα να διαδηλώσει όποιος θέλει, ιδιαίτερα η νεολαία. Αλλά λέμε καταστροφές και βανδαλισμοί τέλος. Δεν τιμά τη δημοκρατία περίπου 1.500 νέοι να καταστρέφουν την εικόνα μιας τουριστικής χώρας. Θα είμαστε παντού, όπου χρειάζεται αστυνομική παρουσία για να επιβάλει τα αυτονόητα».

Ο υπουργός μίλησε και για τον φάκελο της 17Ν που ξανανοίγει. Τόνισε ότι από το 2003 υπήρξαν έρευνες για το ζήτημα της παλιάς τρομοκρατίας. «Υπάρχουν τεκμήρια και αποδείξεις και έπρεπε να συνεχιστεί η έρευνα, ωστόσο το 2005 όλα ατόνισαν και αδράνησαν, το ίδιο και η έρευνα. Αυτή η έρευνα που οδηγεί σε πρόσωπα πολύ συγκεκριμένα πρέπει να συνεχιστεί». Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν εμπλέκει τη σημερινή τρομοκρατία με την παλιά.

http://www.tvxs.gr/v24098

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου