Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Από «ανεκδοτολογικό δόγμα» σε «ανεκδοτολογικό δόγμα» – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κόβουν και ράβουν την πολιτική της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης

Ο «επιφανής συνταγματολόγος», και υπουργός εθνικής άμυνας πλέον, Ευ. Βενιζέλος μας ενημερώνει από το βήμα της Βουλής πως
«ο κάθε νέος που καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα θα είναι βέβαιος ότι εισέρχεται σε ένα χώρο δίκαιο, ορθολογικό, πολιτισμένο». Μας ενημερώνει ότι (αφού τέλειωσαν «οι μέρες της δεξιάς», στις μέρες «του σοσιαλισμού της πράσινης ανάπτυξης») «το ανεκδοτολογικό δόγμα πως «εκεί που αρχίζει ο στρατός, τελειώνει η λογική» παύει να ισχύει».
Δε θα αναρωτηθούμε, προς το παρόν, με ποιο τρόπο θα πάψει να ισχύει το «παράλογο» δόγμα «εκεί που αρχίζει ο στρατός, τελειώνει η λογική». Θα του θυμίσουμε μόνο πως το δόγμα αυτό ήταν, και είναι, ο φερετζές για μια σειρά «λογικών» δογμάτων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως οι αποστολές εκτός συνόρων (που θεσμοθέτησε το κόμμα του, απογείωσε η ΝΔ και αναβαθμίζει ο ίδιος), ο προσανατολισμός στον «εσωτερικό εχθρό», το κυνήγι των μεταναστών, η λυσσαλέα συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, το πανηγύρι των εξοπλισμών (για να βγάζουν κέρδη επιχειρηματίες όπως ο κος Κόκκαλης, που προεκλογικά συνέτρωγε με τον «γκουρού της «πράσινης ανάπτυξης» Γ. Παπανδρέου), η απλήρωτη εκμετάλλευση των φαντάρων στο όνομα της «κοινωνικής προσφοράς».
Θα του θυμίσουμε πως ο προκάτοχος του, κος Μεϊμαράκης, αναγκαζόταν να απαντήσει στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων λέγοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι προσανατολισμένες στον ανθρώπινο παράγοντα». Τέτοιο προσανατολισμό στον ανθρώπινο παράγοντα δείχνει ότι θα ακολουθήσει και ο κος Βενιζέλος, υιοθετώντας στις εξαγγελίες του, μέχρι τελευταίας, όλες τις επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις ένοπλες δυνάμεις. Είναι αυτές οι επιλογές, που μετέτρεψαν και μετατρέπουν τα στρατόπεδα σε νεκροταφεία φαντάρων και στελεχών, σε χώρους βάναυσης εκμετάλλευσης, σε έρημο εξαθλιωμένου ανθρώπινου δυναμικού που θερίζεται από ατυχήματα, εξάντληση, κοινωνικά, οργανικά και ψυχολογικά προβλήματα.
Είναι οι επιλογές που δίνουν το βάρος στην «αξιοπρέπεια της χώρας», εννοώντας «ανθρωπιστικές εκστρατείες», υπέρογκα χρηματικά ποσά για να εκπαιδεύονται και να εξοπλίζονται ταγματασφαλίτες σε Ιράκ και Αφγανιστάν, δυσβάσταχτα εξοπλιστικά πακέτα στα πλαίσια «της διπλωματίας των εξοπλισμών», την ώρα που τσακίζεται η αξιοπρέπεια και η υγεία των φαντάρων σε στρατόπεδα που δεν υπάρχει ούτε καν πόσιμο νερό!
Ο κος Βενιζέλος υπόσχεται πως θα είναι η «θητεία για όλους μια δημιουργική εμπειρία, μία ευκαιρία απόκτησης νέων προσόντων και δεξιοτήτων, μία ευκαιρία ολοκλήρωσης σπουδών, μια ευκαιρία επιμόρφωσης και κατάρτισης, επίσημα πιστοποιημένης». Κοιτάζει σοβαρά στα μάτια τους Έλληνες φορολογούμενους, εργαζόμενους των 700 ευρώ, και ανέργους, λέγοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις καθίστανται αμέσως ένας χώρος υποδειγματικής εφαρμογής των αρχών και της φιλοσοφίας της πράσινης ανάπτυξης. Αυτό αφορά τις ενεργειακές ανάγκες και τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την ίδια την κατασκευή και την λειτουργία των στρατοπέδων και των κτιριακών υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων».
Το ίδιο μπορούν να πουν και οι φαντάροι από το 80 ΤΥΠΕΘ (Τάγμα Υποστήριξης Εθνοφυλακής) στην Κω, που ζουν και αναπνέουν όλο τον «αέρα της αλλαγής της πράσινης ανάπτυξης». Τα προβλήματά τους (έλλειψη πόσιμου νερού, αυθαιρεσίες των ανωτέρων, άθλιες εγκαταστάσεις και βόθροι που ξεχειλίζουν, εξοντωτικό «επίσημα πιστοποιημένο» πρόγραμμα εκπαίδευσης και υπηρεσιών, έλλειψη ζεστού νερού κλπ) δεν αποτελούν εικόνα ενός στρατού κυρίαρχου κράτους, που έχει κάνει από καιρό τις δολοφονικές επιλογές του για «εχθρούς και φίλους», και τις επιβεβαιώνει κάθε φορά μέσα από λεκτικές ακροβασίες και συνεπείς επιλογές του Βενιζέλου, του Μεϊμαράκη, του Παπαντωνίου, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των στρατιωτικών επιτελείων τους;
Εμείς απλά θα δώσουμε το λόγο στους φαντάρους του 80 ΤΥΠΕΘ και το γράμμα τους. Θα ενημερώσουμε τον κο Βενιζέλο και τους επιτελείς του πως δεν είναι το μόνο. Είναι ο πιο σαφής (και δυστυχώς δραματικός) τρόπος για να καταλάβουμε πως, όσο περισσότερο λιβανίζουν τις λέξεις «αξιοπρέπεια», «σεβασμός στο φαντάρο», «ανθρώπινες συνθήκες», τόσο χειρότερο και πιο βάρβαρο είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και το παρόν που μας επιβάλλουν.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το ΠΑΣΟΚ και το Βενιζέλο, παραπάνω από τις άθλιες συνθήκες που μας προσέφεραν η ΝΔ και ο Μεϊμαράκης.
Δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά υπομονή 100 ημέρων (ούτε καν 100 λεπτών)
Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων.
Απαιτούμε ίσες Συνθήκες Στράτευσης για όλους, Σεβασμό των Δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή και άμεση αναγνώριση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
Μείωση της θητείας και μέγιστη 3μηνη παραμονή στη Παραμεθόριο, για μνα ακολουθήσει μετάθεση στον τόπο καταγωγής των φαντάρων.
Αύξηση του μισθού των Φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού και κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Καλούμε τους φαντάρους και τους ΕΠΟΠ να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα και τις αυθαιρεσίες, να αρνηθούν να γίνουν άλλοθι «κοινωνικής πολιτικής», την ώρα που βιώνουν τη λογική του αναλώσιμου

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/10/80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου