Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Πακιστάν: Ξεκίνησε η επιχείρηση για «εξόντωση» των Ταλιμπάν


Για επιχείρηση με στόχο να εξοντωθούν οι αντάρτες που σχετίζονται με την Αλ Κάϊντα, έκαναν λόγο η κυβέρνηση και οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων του Πακιστάν που αποφάσισαν την πλήρη υποστήριξή τους σε αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις καθώς όλοι συμφώνησαν ότι «οι αντάρτες αποτελούν μία σοβαρή απειλή για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας».

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες ο πακιστανικός στρατός κλιμάκωσε τις από αέρος και εδάφους επιθέσεις στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, που αποτελεί το προπύργιο των Ταλιμπάν, ώστε να αποδυναμώσει τις δυνάμεις των ανταρτών, ενώ οι άμαχοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Συνολικά από τις επιθέσεις έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 150 άνθρωποι.

Από τη μεριά τους οι αντάρτες τις τελευταίες 12 ημέρες εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων,πλήττοντας των Ηνωμένα Εθνη,το αρχηγείο στρατού,την αστυνομία και άλλους δημόσιους στόχους με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πάνω από 150 άνθρωποι.

Οι πακιστανικές αρχές επέβαλαν για σήμερα την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, ενώ αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφερε ότι άρματα μάχης και πυροβολικό κινούνται προς τις περιοχές των ανταρτών. Η τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή έχει διακοπεί.

Ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 28.000 στρατιώτες ώστε να αντιμετωπίσουν περίπου 10.000 Ταλιμπάν, ενώ 500 κομμάντο έφθασαν χθες στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα οι άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει την επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν είναι πάνω από 80.000. Εν τω μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την Τετάρτη νομοσχέδιο για οικονομική βοήθεια 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Πακιστάν τα πέντε επόμενα χρόνια.

http://www.tvxs.gr/v23621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου