Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΟΥ 80ου ΤΥΠΕΘ ΚΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


«ΓΡΑΜΜΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 80ο ΤΥΠΕΘ ΚΩΣ.

Άλλο ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που κατ' ευφημισμό ονομάζεται στρατιωτική μονάδα. Ένα κολαστήριο για τους φαντάρους που υπηρετούν σε αυτό. Τα προβλήματα μας αναρίθμητα και οι έγνοιες των διοικούντων μόνο για την βιτρίνα, για να χαϊδεύουν τα αυτιά και τα μάτια των ανωτέρων τους, που έρχονται για επιθεώρηση.
Ξεχειλισμένοι βόθροι που εκτονώνονται και αποτελούν μόνιμη εστία μολύνσεως, καθώς βρίσκονται δίπλα στους θαλάμους των στρατιωτών και αποτελούν το καλύτερο οικοσύστημα για τα κουνούπια, μόνιμος πονοκέφαλος τα μολυσμένα τσιμπήματά τους για τους φαντάρους. Παρόλο που η μονάδα διαθέτει κατάλληλο βυτίο εκκενώσεως, αυτό χρησιμοποιείται σπάνια και μόνο όταν πλέον τα λύματα υπερχειλίσουν και η κατάσταση γίνει δραματική.
Σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται και οι τουαλέτες των στρατιωτών, στις οποίες συνήθως δεν λειτουργούν τα καζανάκια, το ζεστό νερό σπανίζει, και η ανύπαρκτη καθαριότητα λόγω του πιεστικού προγράμματος που δεν επιτρέπει το σωστό καθαρισμό τους γιατί οι φαντάροι πρέπει να τρέχουν για άσχετες εργασίες.
Η έλλειψη πόσιμου νερού παρουσιάζεται και σε αυτό το στρατόπεδο. Αναγκαζόμαστε να προμηθευόμαστε μόνοι μας από το ΚΨΜ, όταν αυτό λειτουργεί, πληρώνοντας το από τον πλουσιοπάροχο μισθό των 8,62 ευρώ το μήνα!
Το πρόγραμμα βαρύ, κάτω από την διοίκηση του αντισυνταγματάρχη Καραμούτσου, που προσπαθεί να μεταβάλλει ένα τάγμα υποστηρίξεως σε μάχιμη μονάδα της πρώτης γραμμής, παραγνωρίζοντας το ρόλο και τις πραγματικές αρμοδιότητες του στρατοπέδου. Οι λιγοστοί φαντάροι απασχολημένοι με τα πόστα μας, τις υπηρεσίες και την συνεχιζόμενη εκπαίδευση βρισκόμαστε στα σωματικά και ψυχικά όρια μας.
Παράδειγμα οι πρόσφατες ασκήσεις, οπού παρόλο τον μικρό αριθμό των στρατευμένων, λόγω μη επαρκούς επάνδρωσης, καλούμασταν να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της μονάδας αλλά και σε μια σειρά ασκήσεων πεζικού, ξένων προς το χαρακτήρα της μονάδας.
Αλήθεια κ Καραμούτσο, τι κάνετε τόσες ώρες στο γραφείο σας κάθε μέρα μέχρι το απόγευμα; Τα προβλήματα των φαντάρων δεν τα γνωρίζετε; Εκτός από τις δικές σας παράλογες απαιτήσεις δεν ξέρετε τι άλλα βασανίζουν τους στρατιώτες σας; Για τους κοριούς, που από το καλοκαίρι ταλαιπωρούν όλους τους λόχους, δεν γνωρίζετε; Για το εξοντωτικό πρόγραμμα που έχετε επιβάλει στη μονάδα για στελέχη και στρατιώτες, οδηγώντας τους στη σωματική εξόντωση και την παράνοια;
Τελευταίο θύμα σας οι άδειες. Η ύστατη λύση για την ξεκούραση των φαντάρων. Παρ' όλη τη σκληρή εργασία δεν τους χαρίζετε ούτε μια μέρα τιμητική. Αντίθετα πετσοκόψατε όλες τις άδειες.
Βέβαια εσείς ενδιαφέρεστε για το «φαίνεσθε». Η λαχτάρα σας για άνοδο στην ιεραρχία σας ωθεί να κάνετε επικίνδυνες εφόδους στις σκοπιές, χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και το μέλλον όλων. Αλήθεια έχετε αναλογιστεί τι θα μπορούσε να συμβεί, αν κάποιος φαντάρος αιφνιδιάζονταν και έχανε τον έλεγχο όταν πετάτε πασχαλιάτικες κροτίδες στους σκοπούς, για να μετρήσετε την εγρήγορσή τους.
Αποτέλεσμα της διοίκησης που ασκεί ο εν λόγω διοικητής είναι και τα τρία ατυχήματα σε φυλάκιο λόγω του εξαντλητικού προγράμματος που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθούν.
Και οι στρατιώτες δύο ταχυτήτων; Μήπως πρέπει να έχουν όλοι βύσμα για να επιβιώσουν στο στρατόπεδό σας; Κάποιοι κάνουν, όπως λένε, «ζωάρα» ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποφέρουν. Σε λίγο που οι αναβολές θα σας χτυπούνε την πόρτα η μία μετά την άλλη τι θα κάνετε; Θα τις «τρενάρετε» και αυτές για να δείχνει το άδειο στρατόπεδο, γεμάτο; Αφουγκραστήκατε ποτέ τα προβλήματα στρατιωτών και στελεχών ή σας ενδιαφέρει μονό η δική σας προσωπική ανέλιξη; Αναρωτηθήκατε γιατί όλοι προσπαθούν να φύγουν από το κολαστήριο που έχετε φτιάξει; Ακόμα και ο «σκληροτράχηλος» σαδιστής υποδιοικητής μπροστά σας φαίνεται φιλάνθρωπος.
Ίσως λογικευτείτε όταν κάποιος πετάξει τα νεανικά του χρόνια κάποιο βράδυ σε κάποια σκοπιά. Απευχόμαστε κάτι τέτοιο αν και δεν το θεωρούμε διόλου απίθανο.
Θα κάνουμε τα πάντα όμως για να το αποτρέψουμε.
Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΣ να πάρει άμεσα μέτρα.
Σκλάβοι - Στρατιώτες από το 80 ΤΥΠΕΘ»

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/10/80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου