Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Κούνεβα: «Το σύστημα δε λειτουργεί από πάνω μέχρι κάτω»


Στην εφημερίδα «Έθνος» μίλησε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, από τον Ευαγγελισμό στον οποίο νοσηλεύεται, σχετικά με τις προσπάθειες του ανακριτή να θέσει στο αρχείο την έρευνα για το δράστη που πριν από εννέα μήνες επιχείρησε να τη δολοφονήσει, καίγοντάς τη με βιτριόλι.

Τα λόγια της κ. Κούνεβα ήταν καταπέλτης απέναντι στο δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, που κλείνει τα μάτια μπροστά σε ένα βαρύτατο έγκλημα που παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Έθνους:

Ένα δριμύ «κατηγορώ» είναι οι δηλώσεις της 45χρονης συνδικαλίστριας Κων/νας Κούνεβα στο «Εθνος», σχετικά με το γεγονός ότι εννέα μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση που έγινε σε βάρος της από άγνωστο δράστη και είχε ως αποτέλεσμα να της κάψει τα σωθικά με βιτριόλι, η δικαστική έρευνα όχι μόνο βρίσκεται στο σημείο μηδέν, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η περαιτέρω ανάκριση ή όχι!

Και αυτό διότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του εισαγγελέα κ. Λακαφώση και του ανακριτή κ. Ελ. Γεωργίλη. Ο μεν εισαγγελέας που είχε χρεωθεί τη σχετική δικογραφία παρήγγειλε στον ανακριτή να συνεχίσει την έρευνα, ο δε ανακριτής διαφώνησε με το αιτιολογικό ότι η υπόθεση πρέπει να κλείσει καθώς η πολύμηνη έρευνα δεν οδήγησε στον δράστη.

Κατόπιν αυτού, την εν λόγω διχογνωμία καλείται να επιλύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Αν το συμβούλιο των δικαστών συμφωνήσει με τον ανακριτή, τότε η δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση οδηγείται στο αρχείο.

Ο εκ των συνηγόρων της συνδικαλίστριας, κ. Κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι «προκαλεί αίσθηση το ότι ο ανακριτής επιμένει στο κλείσιμο της υπόθεσης, παρά τη γενική κατακραυγή για κάτι τέτοιο».

Στον «Ευαγγελισμό»
Επικοινωνήσαμε χθες με την κ. Κων/να Κούνεβα, που βρίσκεται ακόμη στον «Ευαγγελισμό», στη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Μιλώντας ασθμαίνοντας γιατί έχει τραχειοτομία, μας είπε σχετικά με τις προαναφερόμενες τελευταίες εξελίξεις ότι «το σύστημα δεν λειτουργεί καθόλου, από πάνω μέχρι κάτω» και ότι «ευθύνη έχουν όλοι αυτοί που δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε».

Ακόμη δήλωσε ότι «αν πάει στο αρχείο, τότε όλοι θα την ξεχάσουν την υπόθεση και η μόνη περίπτωση που θα υπάρχει για να ανακινηθεί είναι να εμφανιστεί ο δράστης και να πει ποιος τον πλήρωσε να κάνει κάτι τέτοιο».

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι «ήταν τόσο άρρωστο αυτό που έκανε ο δράστης σε βάρος της, που χρειάζεται βοήθεια ψυχολογική και ο ίδιος αλλά και εκείνος που του παρήγγειλε να το κάνει».

Η μητέρα της δήλωσε στο «Εθνος»: «Είμαι και θα είμαι απογοητευμένη γιατί δεν ενδιαφέρονται κα πολύ να κάνουν τη δουλειά τους. Πάντως αν η υπόθεση πάει στο αρχείο τότε τον ξέρουν τον δράστη και δεν θέλουν να τον πουν».


http://www.tvxs.gr/v20644

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου