Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Πουλήθηκε ο Ελεύθερος Τύπος: αγωνία για τις θέσεις εργασίας και την ποιότητα της ενημέρωσης

Πουλήθηκε τελικά η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Αδιευκρίνιστο μένει προς παρόν το καθεστώς που θα ισχύσει για τους εργαζόμενους καθώς και η ποιότητα ενημέρωσης που θα έχει η εφημερίδα υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεδομένης της κατεύθυνσης των ιδιοκτητών ΜΜΕ (που κατά κανόνα αποτελούν οργανικό κομμάτι της ελληνικής ολιγαρχίας ή διπλέκονται με αυτήν) να εντάσσονται πλήρως στις γραμμές του αστικού συνασπισμού εξουσίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της εκπροσώπου των εργαζομένων, Ματίνας Παπαχριστούδη, στο www.tvxs.gr :

«Γνωρίζουμε σίγουρα πως έχει καταβληθεί πρόταση αγοράς από τους Σκανάβη και Μπενέκο, αλλά εμείς δεν έχουμε ενημερωθεί για το κλείσιμο της συμφωνίας», τονίζει.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα να γίνει αποδεκτή η συγκεκριμένη πρόταση. Εμείς θέλουμε να ξέρουμε ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω απ΄αυτά τα δύο πρόσωπα», προσθέτει η κα. Παπαχριστούδη.

Αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου» θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα. «Αιτήματά μας παραμένουν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας», καταλήγει η κα. Παπαχριστούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου