Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Για μια ακόμη φορά η δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αντιμετωπίστηκαν από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με λογοκρισία. Πιο συγκεκριμένα, με άρθρο στην εφημερίδα ΠΡΙΝ (Κυριακή 20/09/2009) καταγγέλλαμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού που χρησιμοποιεί το στάδιο βασικής εκπαίδευσης των κληρωτών ως χρόνο προπαγάνδισης του ανύπαρκτου κυβερνητικού έργου.

Αυτή τη φορά το Γραφείο Τύπου του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου εμπόδισε την αναδημοσίευση του εν λόγω δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ, army.gr, όπου γίνεται καθημερινά αναδημοσίευση των άρθρων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, την εξωτερική και διεθνή πολιτική κλπ.

Tην άμεση ευθύνη την έχει ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Γρηγόριος Γρηγοριάδης, εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ, που προέταξε την υπεράσπιση των κομματικών συμφερόντων της ΝΔ, την περιφρούρηση του καθεστώτος αυθαιρεσίας και κομματικής χειραγώγησης που εφαρμόζει ο αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Καλαμαλίκης, εμποδίζοντας για μια ακόμη φορά την ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση των πολιτών και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Και στο Πολεμικό Ναυτικό δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη λεγόμενη συνοχή, τη διατήρηση της ιεραρχίας, στη προβολή του εθνικού πάνω από τα «πολιτικά». Έτσι απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, η διακίνηση εφημερίδων, κάθε πολιτική δραστηριότητα. Μένουμε στο ΚΕΝ Πόρου «μακριά» από τις εκλογές.

Μόνο η κυβέρνηση επιτρέπεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα στα στρατόπεδα πέρα από τα συνηθισμένα ρουσφέτια και τα «βύσματα». Ο φόβος απώλειας της εξουσίας τους ωθεί να εκμεταλλεύονται ακόμη και τα προγράμματα ενημερωτικών διαλέξεων. Στις 9/9/2009 έγινε διάλεξη με θέμα την «Ασφάλεια και την Υγιεινή». Ο απεσταλμένος αξιωματικός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσίασε το κυβερνητικό έργο τα τελευταία πέντε χρόνια στον τομέα αυτό. Χωρίς καμιά διάθεση να καλυφθεί πίσω από την στρατιωτική ιεραρχία, επαναλάμβανε με νόημα « η κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια…».

Ποιο έργο; Μόνο ύστερα από δημοσιοποίηση καταγγελιών φαντάρων πάρθηκαν κάποια μέτρα. Από ό,τι μαθαίνουμε όμως και από ό,τι βλέπουμε στην καθημερινότητα οι ελλείψεις στα ιατρεία και στα υλικά καθαρισμού, οι συνθήκες υγιεινής στα μαγειρεία και τις τουαλέτες απέχουν πάρα πολύ από τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.

Γι’ αυτό ο αξιωματικός του υπουργείου μετά από το κείμενο που μας διάβασε αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις ναυτών, παραπέμποντας στο γιατρό του κέντρου.

Πάγια τακτική της ιεραρχίας, όλα τα προβλήματα να μένουν μέσα στα στρατόπεδα. Να υπάρχουν στεγανά, ώστε οι αυθαιρεσίες των αξιωματικών-διοικητών, οι πελατειακές σχέσεις και ευνοιοκρατία, ο κομματικός έλεγχος του στρατού από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μένουν μακριά από τα μάτια της κοινωνίας.

Θέλουν μια κοινωνία απαθή, χωρίς άποψη και κοινωνικό έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων, που δέχεται τα πάντα (αποστολές εκτός συνόρων, εξοπλισμούς δις ευρώ, τον στρατό στους δρόμους εναντίον των εργαζομένων), που υποχωρεί μπροστά στην ιδεολογική τρομοκρατία και την χειραγώγηση που ασκείται στις ειδήσεις των 8:00, με τον καθένα μας να προσπαθεί να σώσει το τομάρι του έστω και εις βάρος του ταξικά όμοιου του.
Υποσχόμαστε να τους χαλάμε αυτή την τακτική. Με κίνημα Μαζικό ΜΕΣΑ και ΕΞΩ από τον Στρατό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου