Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Διώχνουν από τα ξενοδοχεία τους πρόσφυγες της Πάτρας


Από tvxs:"Οι πολιτικοί πρόσφυγες που μετά τη διάλυση του καταυλισμού τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία με τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν εκεί, διώχνονται από χθες το βράδυ... ελλείψει χρημάτων. Για τον ίδιο λόγο έχουν να φάνε δύο ημέρες, ενώ πραγματικό κομφούζιο επικρατεί με τις “αρμόδιες” δημόσιες υπηρεσίες.
Οι πρόσφυγες που αναγκάζονται να φύγουν από τα ξενοδοχεία είναι γύρω στους 65 και οι περισσότεροι έχουν χαρτιά, καθώς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων τούς ζήτησαν χθες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, γιατί η Περιφέρεια στην οποια ανήκει ο νομός Αχαίας ειδοποίησε ότι δεν έχει άλλα χρήματα για να πληρώσει για τη διαμονή τους. Για τον ίδιο λόγο, εχει σταματήσει και η σίτισή τους τις τελευταίες μέρες, παρότι μεταξύ τους υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.

Περίπου 250 άτομα κοιμούνται σήμερα στους αγρούς και στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, σε αυτούς θα προστεθούν και αυτοί που διώχνονται από τα ξενοδοχεία."

Αποδεικνύεται ότι ο αστικός συνασπισμός εξουσίας, το κεφάλαιο και οι θεσμοί τους , ούτε θέλουν ούτε μπορούν να δώσουν διέξοδο σε ένα φαινόμενο που οι ίδιοι συνειδητά γέννησαν. Για άλλη μια φορά, η μοναδική απάντηση μπορεί να είναι ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης που θα διεκδικήσει στο τώρα τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων μέσα από την έμπρακτη αλληλευγγύη του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου