Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Καθαρίστριες αεροδρομίου: Φάμπρικα μέσα στη φάμπρικα…

Μια νέα μορφή εκμετάλλευσης των καθαριστριών έρχεται στο φως, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο εργολάβος πληρώνεται για να παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στις αίθουσες του αεροδρομίου. Ωστόσο, μερικές από τις καθαρίστριες κάθε μέρα «λείπουν» από το αεροδρόμιο καθώς αναγκάζονται να καθαρίζουν σπίτια στα βόρεια προάστια, με το αζημίωτο βέβαια για τον εργολάβο ή για την προϊσταμένη της εταιρίας που φαίνεται να έχει στήσει μια νέα μικρή φάμπρικα μέσα στην ήδη υπάρχουσα.

Η Επιθεώρηση Εργασίας για την Ανατολική Αττική διαθέτει μόνο τρεις ελεγκτές ενώ μόνο στο αεροδρόμιο δουλεύουν 19.000 άνθρωποι. Ακόμα και όταν οι επιθεωρητές «επιθεωρούν» τότε περιέργως οι συνθήκες είναι πάντα άριστες και όλοι στις θέσεις τους.

Για την ίδρυση σωματείου βεβαίως ούτε κουβέντα ενώ σε μια αντίστοιχη περίπτωση στο ΙΚΑ του Βόλου η εργαζόμενη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία σωματείου απειλείται ότι θα βρεθεί σφαγμένη… Η κ. Πολυξένη Κεφαλά δουλεύει από τα 17 και σε τρία χρόνια παίρνει σύνταξη, και αναρωτιέται μέχρι πότε ακόμα θα σκύβει το κεφάλι…

Πηγή: http://www.tvxs.gr/v16071

Για ακόμα μια φορά το κεφάλαιο εφευρίσκει νέους τρόπους εκμετάλλευσης των εργαζομένων προκειμένου να κερδοφορήσει περισσότερο.Καταπατά και τα όποια εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα αλλά και στην κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να αντιδράσουν σε αυτή την επίθεση δεν διστάζει να απειλήσει ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου