Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΞΟΔΟ


ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΞΟΔΟ

Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις για τις συνέπειες της ψηφοθηρικής πολιτικής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη, που διαμέσου της 9μηνης θητείας προσπαθεί να εξυπηρετήσει την αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ανάγκες των πελατειακών σχέσεων της ΝΔ, επαληθεύονται καθημερινά με δραματικό τρόπο για τους φαντάρους. Οι μονάδες της παραμεθορίου παρουσιάζουν τρομερά κενά, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να χώνονται άσχημα, κάνοντας να δουν άδεια και έξοδο για 20 και 30 μέρες.


Οι ευθύνες των ακραίων συνθηκών που βιώνουν οι φαντάροι εξαιτίας της βεβιασμένης μείωσης θητείας, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμιά δέσμευση του Β.Μεϊμαράκη (μείωση στρατοπέδων, πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ., εγκατάσταση καμερών κλπ) σε συνδυασμό με την έλλειψη φαντάρων-μόνιμου προσωπικού εξαιτίας της απόσπασης τους στα ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ, στις αποστολές εκτός συνόρων, στις βυσματικές Μετατάξεις σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (5500 από το Νοέμβριο του 2008, που ο Β.Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα σταματήσει να τις κάνει) βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ.


Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και δύο άλλες παραμέτρους που δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνεργασία με το Υγειονομικό του Στρατού Ξηράς, προκειμένου να βολέψει τα γαλάζια παιδιά με αντάλλαγμα την ψήφο τους, ακολουθούν αδίστακτες και ανήθικες πρακτικές.


  1. Είναι γνωστή η τεράστια αδικία απέναντι στους φαντάρους της Σειράς Νοεμβρίου 2008, που ενώ είχαν τάξει μειωμένη θητεία, στο τέλος τους άφησαν να υπηρετήσουν ολόκληρο το 12μηνο. Επειδή όμως η διεκδίκηση Αναβολής από τους συγκεκριμένους φαντάρους θα σήμαινε τερματισμό της θητείας και σημειώνεται ρεύμα διεκδίκησης της, υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΓΕΣ προχώρησαν σε προφορική διαταγή στους Διευθυντές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων να κόβουν τις Αναβολές.


Πρόκειται για μια ακραία μεθόδευση, που μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις στις μονάδες, αφού και παιδιά με προβλήματα βλέπουν το αίτημα αναβολής τους να απορρίπτεται.


  1. Ταυτόχρονα, βουλευτές της ΝΔ, υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΓΕΣ έχουν στήσει πραγματική «παράγκα», όπου το τηλέφωνο του αρμόδιου γαλάζιου πολιτευτή «πείθει» το διευθυντή του Στρατιωτικού Νοσοκομείου για την ανάγκη των γαλάζιων βυσμάτων για αναβολή και τερματισμό της θητείας του.


Σε δεύτερο επίπεδο, ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ-ΝΔ έχουν στήσει ολόκληρο μηχανισμό στα Κέντρα Εκπαίδευσης που στοχεύει στο ιατρικό χαρακτηρισμό των γαλάζιων παιδιών που κατατάσσονται ως Ι3-Ι4, ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις συγκεκριμένες κατηγορίες στρατιωτών και να μετατεθούν στα αστικά κέντρα από τα οποία κατάγονται και όχι στην Παραμεθόριο, όπου οι υπόλοιποι φαντάροι υπηρετούν το σύνολο της θητεία τους.


Μια κάποια διέξοδο στο πρόβλημα που εντοπίζεται ιδιαίτερα στις μονάδες της παραμεθορίου προσπαθεί να δώσει το ΓΕΣ μέσω της διαταγής του νέου αρχηγού του Φραγκούλη Φράγκου, που προβλέπει υποχρεωτική χορήγηση άδειας εξόδου κάθε τρεις μέρες ή την χορήγηση υπηρεσιακή αδείας μερικών ωρών. Επίσης καθορίστηκε ότι οι Επαγγελματίες Οπλίτες θα πρέπει να δίνουν μέχρι (7) υπηρεσίες (διανυκτερεύσεις) το μήνα.


Εμείς απαιτούμε:


  • Εφαρμογή του 9μηνου για το σύνολο των φαντάρων που υπηρετεί τώρα.
  • Μείωση της θητείας στους 6 μήνες.
  • Υπηρεσίες 1/1. Δημιουργικός Ελεύθερος χρόνος για τους φαντάρους. Δωρεάν όλες οι μετακινήσεις των φαντάρων και δωρεάν παρακολούθηση όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.
  • Άμεση επιστροφή των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και κανένας φαντάρος να μην απασχολείται σε ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου