Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΣΟΚ 1999-2003: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΥΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ


Καθώς ο αρεστός των συγκροτημάτων και του κατεστημένου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιωργάκης Παπανδρέου, ανακηρύσσεται πρωθυπουργός με άνετη πλειοψηφία, δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αποκαθαρμένος από την 20ετη αντεργατική και σκανδαλώδη διακυβέρνηση του κόμματος του, καμουφλάροντας την κρυφή ατζέντα αντεργατικών και φορομπηχτικών μέτρων που απαιτούν οι εργοδότες και η Ε.Ε. πίσω από ψεύτικες υποσχέσεις, κρίνουμε σκόπιμο να στραφούμε στο παρελθόν.

Επιστρέφουμε λοιπόν στη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1999-2003, όπου η χώρα με πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη και υπουργό Εξωτερικών το Γ.Παπαναδρέου εμπλέκονταν με δραματικό τρόπο στις δολοφονικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ε.Ε. σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων ως δύναμης κατοχής στο εξωτερικό.

Ο ελληνικός στρατός προχωρά σε βαθιά αντιδραστική ανασυγκρότηση με αιχμή του δόρατος των αλλαγών το νέο θεσμό των Επαγγελματικών Οπλιτών. Η νεολαία αρχικά αρνείται να καταταγεί, αλλά τελικά υπό το βάρος της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας έλκεται, για να εγκαταλείψει γρήγορα και κατά χιλιάδες την Στρατιωτική Καριέρα μόλις γνωρίσει, τι πραγματικά σημαίνει ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.

Τα μεγαλύτερα θύματα βεβαίως υπήρξαν οι συνάδελφοι μας, οι φαντάροι. Η συντηρητική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που ολοένα περισσότερο προσδένονται στους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πάει χέρι χέρι με το καθεστώς των πράσινων βυσμάτων και τις πελατειακές σχέσεις, τα καψώνια και την επαναλειτουργία των πειθαρχείων, τα τεράστια κενά στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου και την ακραία εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μετατροπή των στρατιωτών σε υπηρέτες των αξιωματικών στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ). Αποκορύφωμα της διαδικασίας χρήσης του φαντάρου ως Δούλου είναι η εμπλοκή του ελληνικού στρατού στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, στο φόντο που διαμόρφωσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το πόσο αναλώσιμους θεωρεί τους φαντάρους και τα στελέχη του ο ελληνικός στρατός φανερώνεται μέσα από τις αποκαλύψεις για το Απεμπλουτισμένο ουράνιο και την χρήση ημιπυρηνικών όπλων ακόμη και στα Πεδία Βολής που γειτονεύουν με κατοικημένες περιοχές.

Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η εκτίναξη των ατυχημάτων, των αυτοκτονιών και της χρήσης ναρκωτικών. Εξάλλου, οι δημόσιες καταγγελίες των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής προκαλούν την οργή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με συνέπεια το κόψιμο της εκπομπής και την παγίδευση αυτοκινήτου μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με αμυντική χειροβομβίδα.

Η προσπάθεια όμως τρομοκράτησης μας δεν έπιασε τόπο. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού η πίστη μας σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση τροφοδοτείται από τα ρωμαλέα, πρωτόγνωρης μαζικότητας και μαχητικότητας, αντιπολεμικά κινήματα της εποχής.

Το σύνθημα για ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ γίνεται πράξη σε δεκάδες στρατόπεδα, πάνω από τα οποία πλανιέται το φάντασμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.. Ένστολοι Φαντάροι συμμετέχουν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, κάνουν επώνυμες δηλώσεις. Αρνούνται την συμμετοχή τους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, δηλώνουν ότι δεν πολεμούν για δολάρια και ευρώ.

Ας κρατήσουμε όμως δύο στιγμιότυπα: την επώνυμη δήλωση φαντάρου που αρνείται να γίνει χαφιές και να συμμετέχει στις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες και την άρνηση του ΕΠΥ Γ.Μοναστηριώτη να επιβιβαστεί στη φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ που απέπλεε για πολεμική αποστολή στον Περσικό Κόλπο (2003) μεσούσης της βάρβαρης αμερικανοβρετανικής επέμβασης.

Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των εργαζομένων εντός και εκτός συνόρων, στο Κόσσοβο και τη Βαγδάτη, αλλά και στην Αθήνα, θέτοντας εκτός νόμου την έννοια της αντίστασης και της αμφισβήτησης. Οι αγορές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές μοιράζονται και ξαναμοιράζονται, τα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται. Στον εργασιακό Μεσαίωνα είναι οργανικό τμήμα ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, ο κρατικός αυταρχισμός, ο πόλεμος, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Στο πλαίσιο όμως αυτό θα δημιουργηθεί η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, η μακροβιότερη συλλογικότητα του αντιπολεμικού κινήματος που δημιούργησαν πρωτοπόροι αγωνιστές, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς.


http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/09/1999-2003.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου