Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


- ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ -


Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στη Διοίκηση της WIND, για την ανάκληση της απόλυσης του μέλους του Διοικητικού Συμβούλιου του Σωματείου μας, Όλγας Κολιούση. Στην παράσταση συμμετείχαν αντιπρόσωποι από την ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και δεκάδες σωματεία που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για την ανάκληση της απόλυσης.


Το μήνυμα που δόθηκε με σαφήνεια προς την Διοίκηση της WIND, ήταν «να ανακληθεί άμεσα η παράνομη, καταχρηστική, αντισυνδικαλιστική και τρομοκρατική απόλυση. Σε διαφορετική περίπτωση η Διοίκηση της WIND θα βρει απέναντί της το σύνολο του εργατικού κινήματος, αφού η απόλυση αυτή είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, όπου και αν εργάζονται».
Η απάντηση της Διοίκησης της WIND, ήταν για μια ακόμα φορά «η επίκληση της κρίσης και πως η εταιρία προστατεύει τον συνδικαλισμό», προκαλώντας την δίκαιη οργή των συνδικαλιστών.


Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν επιτυχής.
Όμως, έχουμε επισημάνει ότι ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης δεν θα είναι αγώνας μιας ημέρας ή μιας κίνησης. Θα χρειαστεί αρκετές δράσεις και προσπάθειες μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα χρειαστεί να απαντήσουμε στις μεθοδεύσεις που θα μηχανευτεί η Διοίκηση της WIND, για να μας αποτρέψει από την συμμετοχή σε αυτές τις δραστηριότητες. Τέτοια προσπάθεια τρομοκράτησης ήταν και η παρουσία αστυνομικού στην είσοδο του κτηρίου της Κηφησίας 66Α την ώρα της συνάντησης των αλληλέγγυων συνδικαλιστών με την Διοίκηση της WIND, ο οποίος αποχώρησε μετά από την αντίδραση μας.


Συνεχίζουμε:


- Πέμπτη 27 Αυγούστου, μαζική εξόρμηση στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης (ραντεβού 5:30 μ.μ. έξω από το κατάστημα οδ. Λαγκαδά 5 και Αφροδίτης)


- Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 6:00 το απόγευμα, παράσταση διαμαρτυρίας και μαζική εξόρμηση για την ενημέρωση κατοίκων και καταναλωτών,
στο ιδιόκτητο κατάστημα της WIND στα Κάτω Πατήσια (οδ. ΑΧΑΡΝΩΝ 316 & ΑΤΛΑΝΤΟΣ 26)


Η συμμετοχή κυρίως των συναδέλφων στην WIND θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την αποτελεσματικότητα αυτών των κινήσεων. Γιʼ αυτό, μην αφήσουμε μόνο στους αλληλέγγυους αυτή την υπόθεση που είναι πρώτα και κύρια των συναδέλφων της WIND. Μην πούμε, «ας πάνε οι άλλοι». Να είμαστε όλοι εκεί.


Όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε την ανάκληση της απόλυσης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου