Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Το τεράστιο πολιτικό και πολιτιστικό σοκ που επέφερε ο επαναστατικός άνεμος της δεκαετίας του 60’ στο σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου αλλά και στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» είχε και μια λαμπρή αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική διάσταση. Οι νέοι αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στον πόλεμο, απαξίωσαν «την υποχρεωτική στράτευση και συνέβαλαν καθοριστικά στην ήττα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (Βιετνάμ κλπ).

Τα αστικά επιτελεία αναζήτησαν λύσεις και προέκριναν τη δημιουργία Μισθοφορικών στρατών, αντλώντας την κρίσιμη μάζα από τις φτωχογειτονιές και τα γκέτο των μεγαλουπόλεων, υποσχόμενοι μισθό, ασφάλιση, παροχή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Η τάση αυτή ενισχύθηκε από τους πολέμους της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, καθώς «η άμυνα της χώρας και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας» κατέρρεαν ως ιδεολογήματα. Ενόπλων Δυνάμεων που ολοένα περισσότερο εμπλέκονταν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κάνοντας χρήση πολύπλοκων οπλικών συστημάτων, αποκτώντας οργανική σύνδεση με το νέο ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στρατιωτικών μηχανισμών σε ρόλο Παγκόσμιου Χωροφύλακα.

Σταδιακά ένα νέο στοιχείο έρχεται στο προσκήνιο. Τα τεράστια μεταναστευτικά ρεύματα που προκαλεί η αδιάκοπη ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση χωρών της Ασίας-Αφρικής, οι βάρβαρες επεμβάσεις της Δύσης, τα μεσαιωνικά-αντιδραστικά καθεστώτα και η κατάρρευση των χωρών του δήθεν σοσιαλισμού προσφέρουν τη δυνατότητα της οργιώδους εργασιακής εκμετάλλευσης, αλλά και της στρατολόγησης μισθοφόρων για τους στρατούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Η φωτογραφία γυναικών Μισθοφόρων του Ισπανικού στρατού σε αποστολή του ΟΗΕ αποτελεί συμπύκνωση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Ισότητα στην καθημερινότητα του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

Ο ισπανικός στρατός εδώ και (9) χρόνια είναι καθαρά Μισθοφορικός. Διαπιστώνοντας χαλάρωση «πατριωτικού αισθήματος», έριξε τα κατώτερα όρια του δείκτη νοημοσύνης προκειμένου να στρατολογήσει γηγενείς, έκανε τελικά την ανάγκη φιλοτιμία και άνοιξε τις αγκάλες του στους μετανάστες, που μέχρι πρότινος έπνιγε στη Μεσόγειο.

Αλλοδαποί κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής (Ισημερινός, Βολιβία κλπ, αλλά και τη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής) που η Ισπανία διατηρεί δεσμούς ως πρώην αποικιοκρατική δύναμη, απαρτίζουν το 7% των 80000 μελών του ισπανικού στρατού. Δέλεαρ τα 1300 ευρώ του μισθού, τα επιδόματα για την συμμετοχή σε αποστολές στο Αφγανιστάν, Κόσσοβο, Λίβανο, Κονγκό και η επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την απόκτηση της ισπανικής υπηκοότητας.

Πολέμησες λοιπόν «λαθρομετανάστη» για την Ισπανία και το Βασιλιά;
Γίνε νόμιμος μετανάστης. Πάρε την Υπηκοότητα!!!

Χώρες όπως η Ισπανία, με βάρβαρο αποικιοκρατικό παρελθόν, που κατάκλεψαν και κατέστρεψαν πολιτισμούς, έρχονται σήμερα ουσιαστικά να «κλέψουν» τους νέους αυτών των χωρών ντύνοντας τους μισθοφόρους, ενώ οι μεγάλες ισπανικές εταιρίες συνεχίζουν να κατακλέβουν τον πλούτο των χωρών της Λατινικής Αμερικής με άλλα μέσα.
Ουσιαστικά, οι μετανάστες καλούνται να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» ανάλογα βεβαίως την συγκυρία. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που ο στρατός φαντάζει ως λύση βιοπορισμού, οι Ισπανοί αυξάνουν τις αιτήσεις κατάταξης τους (η ανεργία φτάνει στο 17%) και το ισπανικό κράτος κλείνει την πόρτα στους μετανάστες: πλέον απαιτούνται (9) χρόνια υποχρεωτικής μισθοφορικής θητείας των αλλοδαπών για να αποκτήσουν την ισπανική υπηκοότητα!!!

Το δρόμο της Ισπανίας ακολουθεί ήδη ο βρετανικός στρατός στρατολογώντας Ιρλανδούς και πολίτες των χωρών της Κοινοπολιτείας, αλλά και ο στρατός των ΗΠΑ που μετανάστες με άδεια παραμονής στην χώρα.

ΟΥΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ-ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου