Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

νΚΑ Πάτρας: Δελτίο Τύπου για την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 27 Αυγούστου 2009

Η αγωνιστική προσωπική στάση του Θ. Ηλιόπουλου, η υπεράσπιση από την μεριά του της εξέγερσης του Δεκέμβρη, το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε παρά την εκκωφαντική αποσιώπηση της κράτησής του και της απεργίας πείνας από τα ΜΜΕ και τους γραφειοκρατικούς θεσμούς (η ΑΔΕΔΥ έβγαλε ανακοίνωση μόλις την 41η ημέρα απεργίας πείνας του Θοδωρή) συνέβαλαν καταλυτικά για την αποφυλάκισή του. Κυρίως όμως ο φόβος του αστικού μπλοκ εξουσίας για τους νέους Δεκέμβρηδες που έρχονται!!!

Μια από τις πολλές παρακαταθήκες της εξέγερσης του Δεκέμβρη, η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών αλληλεγγύης, αποκρυσταλλώθηκε στη μεγάλη νίκη που σήμανε η αποφυλάκιση του. Η νίκη αυτή όμως αποτελεί και ένα μήνυμα προς το αστικό μπλοκ εξουσίας για τις τεράστιες δυνατότητες αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε κάθε προσπάθεια περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών αλλά και γενικότερα των δυνατοτήτων ανάπτυξης νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ- ΕΕ – κεφαλαίου.

Το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι αγωνιστικές προσπάθειες υπεράσπισης και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσα από την ανάπτυξη των κοινωνικών, νεολαιίστικων και εργατικών αγώνων. Είναι, επίσης, αναγκαίο η απαίτηση για την απελευθέρωση του Θ. Ηλιόπουλου να διαδεχτεί η απαίτηση για αθώωσή του και απόσυρση του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου.

Συνεχίζουμε – Παλεύουμε για:

· Αθώωση του αγωνιστή Θ. Ηλιόπουλου. Να αποσυρθεί τώρα το κατασκευασμένο κατηγορητήριο.
· Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας
· Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών
· Να καταργηθούν τώρα ο τρομονόμος, ο ευρωτρομονόμος, το ιδιώνυμο της κουκούλας

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας θα νικήσουν!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου