Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Άλλος ένας 31χρονος λοχίας ΕΜΘ, έχασε την ζωή του με εξαιρετικά ανατριχιαστικό τρόπο το βράδυ της Τρίτης 25/08/2009 στο Έβρο. Το θανατηφόρο δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης, όταν το τεθωρακισμένο που οδηγούσε ανατράπηκε και ο υπαξιωματικός που εκτελούσε καθήκοντα αρχηγού άρματος, καταπλακώθηκε από αυτό.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη στην οικογένεια του άτυχου υπαξιωματικού και ταυτόχρονα την οργή μας για την ακόμη μια απώλεια νέου ανθρώπου εξαιτίας του στρατού.

Μπορεί το ΓΕΣ, που δεν έβγαλε ούτε ανακοίνωση, να υποσχέθηκαν ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια, αλλά τα αίτια είναι ήδη, σε όλους, γνωστά. Το Αξιόμαχο του στρατού επιβάλλει εξοντωτική εκπαίδευση και αδιάκοπες υπηρεσίες, ενώ ο συνεχώς κλιμακούμενος ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός ευθύνεται για τα συνεχή ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα, ενός στρατού που βρίσκεται ολοένα περισσότερο σε κατάσταση εμπλοκής.

Το νέο θανατηφόρο ατύχημα στέλνει μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες. Οι προπαγανδιστικού χαρακτήρα προκηρύξεις Στρατολόγησης Μισθοφόρων για τον Ελληνικό Στρατό συνειδητά αποκρύπτουν ότι καριέρα στον στρατό σημαίνει ένα ραντεβού αναξιοπρέπειας, διατεταγμένης αποστολής εκτός συνόρων, ένα διαρκές «παρκάρισμα» στις μονάδες εκστρατείας, όπου οι νέοι ΕΠ.ΟΠ.-ΕΜΘ δίνουν ραντεβού με τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά και το θάνατο.

Για αυτό λέμε σε όλους τους νέους που εξαιτίας της ανεργίας σκέφτονται την Στρατιωτική Καριέρα: για να διαφυλάξεις την Αξιοπρέπεια σου, να μείνεις ακέραιος άνθρωπος μείνε μακριά από τον στρατό.

Κανένας νέος Μισθοφόρος του Ελληνικού Στρατού, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Τις ίδιες όμως συνθήκες αντιμετωπίζουν και οι στρατευμένοι, που πλέον διατάζονται να εκτελέσουν όλη τη θητεία τους στα σύνορα και στην ΕΛΔΥΚ. Αναλώσιμοι της πρώτης γραμμής, αγγαριομάχοι, τσακισμένοι δρομείς της ασταμάτητης διαδρομής υπηρεσία-αγγαρεία-σκοπιά-εκπαίδευση και φτου από την αρχή.

Συνάδελφοι το κακό έχει παραγίνει.
Κανένα βύσμα δε μπορεί και δεν πρέπει να μας σώσει από αυτή την κόλαση.
Η κατάσταση δεν παλεύεται.

Πλέον το κάλεσμα για Ελεύθερο Συνδικαλισμό το μοιράζονται ολοένα περισσότεροι φαντάροι και μόνιμοι, συνειδητοποιώντας ότι είναι μονόδρομος για την στοιχειώδη υπεράσπιση της Αξιοπρέπειας, της Ακεραιότητας και της Ζωής τους.

Πάμπολλα τα παραδείγματα της συλλογικής αμφισβήτησης και μέσα στον στρατό.
Είμαστε Πολίτες με Στολή. Έχουμε δικαιώματα. Παλεύουμε για να τα υπερασπίσουμε και να τα διευρύνουμε.

Μην νοιώθεις μόνος. Μην σκύβεις το κεφάλι. Μαζί μπορούμε να τους Αντισταθούμε.
Πάρε τηλέφωνο την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Στείλε μας τις καταγγελίες σου.

Οι αξιωματικοί και οι διοικητές είναι ευθυνόφοβοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος σκέφτεται και δρα όπως αυτοί: υποταγή στους ανώτερους, αγριάδα στους κατώτερους. Ας τους αιφνιδιάσουμε βγαίνοντας μαζικά παραπονούμενοι, διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.

Αυθαιρετούν αλλά φοβούνται μην αποκαλυφθούν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καριέρα τους. Φοβούνται τη Δημοσιότητα.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Να ενισχύσουμε συνάδελφοι το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Τη μοναδική συλλογικότητα που κρατώντας την ανεξαρτησία της από τα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ κλπ) και το κράτος αποτελεί την πλατιά ενότητα των φαντάρων που καθημερινά αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου