Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Τα συρματοπλέγματα της Ευρώπης φρούριο και τα ελληνικά Γκουαντάναμο

Τα συρματοπλέγματα της Ευρώπης φρούριο και τα ελληνικά Γκουαντάναμο

Μετά κατεδάφιση του καταυλισμού των Αφγανών μεταναστών στην πάτρα, τις ρατσιστικές – εθνικιστικές επιχειρήσεις σκούπα στην Αθήνα η αθλιότητα της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο στην Παγανή, στην Μυτιλήνη.

Οι 930 ανήλικοι Αφγανοί μετανάστες, που στοιβάζονται μέχρι και 160 άτομα σε ένα δωμάτιο, εξεγέρθηκαν. Εδώ και αρκετές μέρες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Γιατί για κράτηση πρόκειται! Οι μετανάστες φωνάζοντας «azandi - azandi» απαιτούν την ελευθερία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κρατούμενοι σε «κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας» προχωρούν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλεισμό τους αυτόν καθ’ αυτόν αλλά και για τις άθλιες συνθήκες που διαβιούν. Πριν μερικές εβδομάδες ανήλικοι Αφγανοί μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Πάτρα στο «φιλόξενο» κέντρο της Κόνιτσας έπραξαν το ίδιο. Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία πως τα υποτιθέμενα «κέντρα φιλοξενίας και υποδοχής» αποτελούν στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Αλλά και εκτός από τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η Ευρώπη φρούριο δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο σε πολλές περιπτώσεις. Όπως στην περίπτωση της εγκύου μητέρας από την Σομαλία που αρνείται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο διαμαρτυρόμενη έτσι για την κράτηση των δύο ανήλικων παιδιών της στο Γκουαντάναμο της Παγανής. Αλλά και στην περίπτωση που λιμενικοί βύθισαν βάρκα στην οποία επέβαιναν 12 Σομαλοί, γεγονός που καταγγέλθηκε ακόμα και από τον ΟΗΕ, και στην περίπτωση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου Κούρδου μετανάστη στην Ηγουμενίτσα.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν βουτηγμένα τα χέρια τους στο αίμα!

Κοινό στοιχείο όλων των παραπάνω γεγονότων, είναι πως οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από χώρες τις οποίες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ βομβάρδισαν και διέλυσαν δημιουργώντας ορδές προσφύγων και μεταναστών. Οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και για λογαριασμό της ελληνικής ολιγαρχίας, συμμετείχαν ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και εξακολουθούν να διατηρούν στρατούς κατοχής, όπως στο Αφγανιστάν κ.α. Και δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να υπάρξουν πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και τώρα που οι μετανάστες βρίσκονται εντός συνόρων δείχνουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπό τους καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα εθνικισμού – ρατσισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος να συμμετέχουν αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Οι μετανάστες δεν χρειάζονται την ελεημοσύνη μας αλλά την οικοδόμηση κοινού αγώνα ελλήνων και ξένων εργατών, μιας και δεν αποτελούν παρά το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο κομμάτι των εργαζομένων. Είναι ανάγκη μαζί με τους μετανάστες να παλέψουμε για:


· ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ» – ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
· ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
· ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ
· ΊΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ!
· ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ, ΟΙ ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ
· ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου