Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Παπάδες και ακροδεξιοί ασκούν επικίνδυνη εξωτερική πολιτική

ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νέο γύρο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με ορίζοντα το Δεκέμβρη του 2009, όπου θα κριθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., όλες οι πλευρές είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα. Στην προσπάθεια αμαύρωσης του προφίλ του αντιπάλου ή στη σφυρηλάτηση ενός εκσυγχρονισμένου, διαλλακτικού προσωπείου, η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο. Επίσης, μετά την καταστολή της εξέγερσης του Δεκέμβρη, τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών και την απαίτηση αντεργατικών ρυθμίσεων, η ακροδεξιά στρατεύεται εθνικιστικά.

Την ώρα λοιπόν που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν πραγματοποιούσε την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στο Ορφανοτροφείο και τη Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Πρίγκηπο, συναντώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο πλαίσιο μιας καλοσκηνοθετημένης επίδειξης αβρότητας προς τους γείτονες και την Ε.Ε., προκαλώντας αμηχανία στις ελληνικές διπλωματικές αρχές, ένταση σημειώνονταν στην Παναγία Σουμελά κοντά στην Τραπεζούντα.

Ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας, 500 προσκυνητές από Ελλάδα, Γεωργία, Ρωσία, πρωτοστατούντος γνωστών γραφικών ακροδεξιών μεταξύ των οποίων ο τηλενομάρχης Π.Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου Στ.Παπαθεμελής και ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης, συγκρούστηκαν με τους φύλακες του χώρου.

Ο λόγος; Η άρνηση των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν την πραγματοποίηση λειτουργίας στην ιστορική μονή. Ενώ το προσκύνημα πραγματοποιούνταν για τρίτη συνεχή χρονιά και ήταν σε γνώση των οργανωτών της εκδήλωσης ότι ο ιστορικός χώρος λειτουργεί ως μουσείο και ότι απαγορεύονται οι τελετές λατρευτικών εκδηλώσεων, αυτοί προχώρησαν σε μια προβοκάτσια.

Νεαρός Έλληνας ιερέας του Πατριαρχείου παραβίασε εν γνώσει του τον τουρκικό νόμο που προβλέπει ένδυση με πολιτικά ρούχα και όχι άμφια. Αφού άλλαξε γρήγορα τα πολιτικά του ρούχα, φορώντας ράσο και πετραχήλι άρχισε να εκτελεί παράκληση, προκαλώντας τις αντιδράσεις της διευθύντριας του Μουσείου Τραπεζούντας Νιλγκιούν Γιλμάζερ, που διέκοψε το προσκύνημα επικαλούμενη την τήρηση του νόμου.

Το γεγονός είδε το φως της δημοσιότητας όπως «είναι φυσικό», προκαλώντας τις οργισμένες δηλώσεις παραγόντων της ακροδεξιάς και αντιδραστικών-πολεμοκάπηλων κύκλων της εκκλησίας.

Αναρωτιόμαστε ποιες θα ήταν άραγε οι αντιδράσεις των ελληνικών αρχών, της επίσημης εκκλησίας και των Κινήσεων Αγανακτισμένων Πολιτών στην περίπτωση που οι Γκρίζοι Λύκοι, μαζί με μουσουλμάνους ερχόντουσαν αυθαίρετα να τελέσουν τελετές στο Τζαμί «κάτω από την Ακρόπολη».

Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι και στις δύο όχθες του Αιγαίου πρέπει να κρατήσουν κλειστά τα αυτιά τους στις σειρήνες του εθνικισμού και του θρησκευτικού φανατισμού. Να καταδικάσουν τις προβοκάτσιες και τις ακραίες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται. Να στρατευτούν στην προσπάθεια υπεράσπισης των σύγχρονων εργατικών αναγκών, βάζοντας φραγμό στους πολεμικούς εξοπλισμούς και στο πολεμικό παροξυσμό.

Η ανάγκη αποχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος προβάλλει δυναμικά.

Είναι ώρα οι ιεράρχες να ασχοληθούν αποκλειστικά με το υπερπέραν, να λογοδοτήσουν για την τεράστια εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία, να φορολογηθούν για αυτή, να αρχίσει η προσπάθεια δέσμευσης του τεράστιου πλούτου και να χρησιμοποιηθεί για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Το ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα ΗΠΑ-Ε.Ε-Ελληνικής και Τουρκικής Ολιγαρχίας αποτελεί προειδοποίηση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος στις άρχουσες τάξεις.

Αποτελεί όμως και απειλή απέναντι την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ που καμουφλάρουν την αντεργατική πολιτική, αποπροσανατολίζουν από τα τεράστια αδιέξοδα που ορθώνουν καθημερινά στις ζωές μας, απαιτώντας «εθνική ενότητα».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου