Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης για τις πυρκαγιές

Στέκεσαι σ’ ένα ύψωμα του Καρέα, του Χολαργού, σε κάποιο σημείο της Ηλιούπολης, στο Αττικό Άλσος ή την καμένη Πάρνηθα. Κοιτάς γύρω την άβυσσο του τσιμέντου της αθηναϊκής μητρόπολης. Στο βάθος, ανατολικά, πυκνοί μαύροι καπνοί καλύπτουν τον ήλιο. Μυρίζεις τη στάχτη που έρχεται από τα λίγα δάση που απέμειναν - και καίγονται. Προμηνύει το τσιμέντο των κατασκευαστών, τους ΧΥΤΑ, τις μακέτες και το χτίσιμο, τις νέες μπίζνες πάνω σε νεκρούς, καμένο βιος, ζωές κι ελπίδες.

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

«εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα…»

Την Παρασκευή 20/08 στις 21:40, στο Σέσι του Γραμματικού, ξεκινάει «εντελώς τυχαία» η φωτιά που καίει σχεδόν όλο (πάνω από 150.000 στρέμματα) το εναπομείναν πράσινο στα ανατολικά της Αττικής. Δίπλα στα περίπου 70 καμένα στρέμματα, μόλις πριν λίγο καιρό, στον Κάλαμο. Ακόμα πιο κοντά στο μικρό κομμάτι του πευκοδάσους του Γραμματικού, που κάηκε από τα δακρυγόνα των ΜΑΤατζήδων ενάντια στους κατοίκους που δε θέλουν το νέο ΧΥΤΑ του υπουργού χωροταξίας και δημοσίων έργων Σουφλιά.

Μπορεί η κυβέρνηση να ξαναθυμηθεί τις ασύμμετρες απειλές και την τρομοκρατία του «πραίτορα» Πολύδωρα, βασικό δόγμα εξάλλου ενάντια σε ό,τι κουνιέται στην κοινωνία, να μιλήσει για «ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης», όπως έκανε το Δεκέμβρη του ’08, να επικαλεστεί το «τυχαίο γεγονός» και «μεμονωμένα περιστατικά», όπως κάνει με τις αυτοκτονίες και τα ατυχήματα στο στρατό, με τις «εκπυρσοκροτήσεις» και τους «εξοστρακισμούς» των σφαιρών της ΕΛΑΣ, με την εργοδοτική βία και τα εργατικά ατυχήματα. Και θα το κάνει, έχοντας σίγουρο οδηγό, την «επικοινωνιακή πολιτική» της πάνω στους τάφους των 84 νεκρών στις πυρκαγιές του 2007.

Όμως, το χέρι των εμπρηστών (που «…παζαρεύουν τα τσιμέντα») το όπλισε η κρατική - αστυνομική βία ενάντια στους κατοίκους του Γραμματικού που βλέπουν την περιοχή τους να μετατρέπεται σε χωματερή, καταστρέφοντας ό,τι έχει μείνει όρθιο στο φυσικό περιβάλλον της Ανατολικής Αττικής. Το όπλισε το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο του Σουφλιά, με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης και τη συναινετική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπει όλα τα Μεσόγεια σε μητροπολιτικό προάστιο της Αθήνας, τα σχέδια για τους αυτοκινητόδρομους στον Υμμητό, τις τρύπες στο βουνό, τη μετατροπή της Αθήνας σε διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων και της Ευρώπης, για τα κέρδη εφοπλιστών και βιομηχάνων.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, βουλευτές του ΛΑΟΣ , ΜΜΕ, δήμαρχοι και κρατικοί αξιωματούχοι, σπεύδουν τώρα στις κατεστραμμένες περιοχές, ζητούν και ετοιμάζονται να εξαγγείλουν νέα μέτρα. Όλοι συνένοχοι στο καινούριο έγκλημα.

«Είναι αδύνατο και δεν υπάρχουν τα μέσα για ένα πυροσβεστικό σε κάθε γειτονιά» δήλωναν εν χορώ στις τηλεοπτικές κάμερες, με την πλήρη συμφωνία των μεγαλο-δημοσιογράφων. Ας μας εξηγήσουν πώς γίνεται να μην επαρκούν τα μέσα για πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, όμως επαρκούν για την αναλογία του ενός ΜΑΤατζή για κάθε διαδηλωτή… Πώς επαρκούν τα μέσα για μία κάμερα κάθε 20 μέτρα… Ας μας εξηγήσουν πώς επαρκούν τα μέσα για μια φρεγάτα ή ένα υποβρύχιο εκατομμυρίων για κάθε δυο νησιά, για F-16, Mirage, F-4 σε κάθε γωνιά του ελληνο-τουρκικού FIR, στην υπηρεσία του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου…

Αυτοί οι ίδιοι (από τα ΜΜΕ μέχρι το… ακροδεξιό ΛΑΟΣ) που απαιτούν και σχεδιάζουν την ενίσχυση των αστυνομικών και των στρατιωτικών δομών ασφαλείας για την αντιμετώπιση των μεταναστών, της τρομοκρατίας και της τουρκικής απειλής, που επικροτούν ή συναινούν στα δις ευρώ και τις χιλιάδες των μισθοφόρων στο Αφγανιστάν και στο Κόσσοβο, που επιθυμούν ακόμα περισσότερες κάμερες, ακόμα περισσότερη αστυνόμευση, που ονομάζουν ανάπτυξη την καταστροφή των ελεύθερων χώρων και του φυσικού περιβάλλοντος για χρήση από τον κατασκευαστικό τομέα και την τουριστική βιομηχανία, δεν δικαιούνται να μιλούν για ελλείψεις και αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού. Είναι το κράτος που ονειρεύονται και με επιμονή χτίζουν.

Ας μας εξηγήσουν πώς, στο όνομα της κρίσης, δίνονται 28 δις σε τράπεζες, άλλα τόσα στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, περισσότερα ακόμα σε πολεμικούς εξοπλισμούς και δόγματα αλλά δε φτάνουν ούτε καν πενταροδεκάρες για την πρόσληψη και την εκπαίδευση μόνιμου (ή έστω μόνιμου και εποχιακού) προσωπικού που είναι απαραίτητο στις «άδειες» υπηρεσίες της δασοπυρόσβεσης, στη δασοπροστασία, στα δασαρχεία κλπ. Ας μας εξηγήσουν τι απέγιναν οι προσλήψεις αγροφυλάκων, που χρησιμοποιούνται στην εμπέδωση της «τάξης και της ασφάλειας» στα αστικά κέντρα (όπως εξάλλου και οι συνοριοφύλακες και πάει λέγοντας).

Ας μας εξηγήσουν οι νομάρχες και οι τοπικοί άρχοντες των δήμων-επιχειρήσεων γιατί (με ελάχιστες εξαιρέσεις) η συντριπτική πλειοψηφία των δασικών εκτάσεων είναι εγκαταλειμμένη, δεν καθαρίζεται, ούτε συντηρείται, προστατεύεται μόνο από το μεράκι κάποιων εθελοντών, χωρίς πρόβλεψη για επαρκείς αντιπυρικές ζώνες, την ώρα που οι δημότες στενάζουν από τα δημοτικά χαράτσια και την εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών παροχών. Γιατί διάφοροι μικρο- και μεγαλο-επιχειρηματίες, ιδιώτες και εργολάβοι χρησιμοποιούν τα βουνά και τα δάση για χωματερές, χώρους υποδοχής μπάζων και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το έγκλημα της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού συνολικά και διαχρονικά δεν έχει όρια. Δεν φτάνουν οι δασικές εκτάσεις-φιλέτα που έχουν χαρίσει και χαρίζουν σε εκκλησία και επιχειρηματίες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δε φτάνουν τα σχέδια για οικο-τουρισμό (!) και τουριστική αξιοποίηση πάνω στα καμένα της Ηλείας αλλά και σε άλλες - παρθένες ακόμα - δασικές περιοχές από κράτος, νομαρχίες, δήμους και κεφάλαιο. Δε φτάνουν οι νομιμοποιήσεις αυθαίρετων πολυτελών κατοικιών και οι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις (πχ καζίνο Πάρνηθας) με τη διαπλοκή πολιτικών-επιχειρηματιών.

Με συνέπεια και σταθερότητα, κάθε μέσο και δραστηριότητα που προστατεύει και συντηρεί τον φυσικό πλούτο, το περιβάλλον, που συμβάλλει - έστω και λίγο - στη διαφύλαξη των κοινωνικών αναγκών και της ποιότητας ζωής εγκαταλείπεται, αφήνεται να μαραζώσει, κατεδαφίζεται και ενίοτε εκχωρείται στη φροντίδα του κεφαλαίου έναντι τιμήματος.

Ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, αξίας δις ευρώ, για τον «άτυπο πόλεμο» έρευνας και διάσωσης με την Τουρκία στο Αιγαίο, πληρώνονται από τους Έλληνες εργαζομένους, εξοπλισμός εκατοντάδων εκατομμυρίων για καταστάσεις «εκτάκτου ανάγκης». Ούτε βίδα όμως από όλα αυτά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πραγματικά έκτακτες κοινωνικές ανάγκες, γιατί η «ισχυρή Ελλάδα» έχει άλλες - πιο επείγουσες: τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού, τον πνιγμό μεταναστών στο Αιγαίο με τη FRONTEX, το διπλωματικό παιχνίδι με την Τουρκία για τις «γκρίζες ζώνες», την προετοιμασία για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», εργαζόμενων και νεολαίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα έπρεπε να στείλουν ειδικό εξοπλισμό και, σχετικά, εκπαιδευμένους επαγγελματίες για να συνδράμουν στο έργο της δασοπυρόσβεσης. Είναι ένα ελάχιστο τίμημα για τη λαϊκή αφαίμαξη από τον κρατικό προϋπολογισμό στο όνομα των στρατιωτικών δαπανών. Αντ’ αυτού, στέλνονται, για βοηθητικό προσωπικό στις λίγες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι του Αυλώνα και φαντάροι από το Ζούμπερι (που χρησιμοποιούνται όλο το καλοκαίρι ως «υπηρέτριες» των αξιωματικών) με εξοπλισμό ένα παγούρι, καμιά αξίνα ή φτυάρι, κράνος και μια πετσέτα!

Είναι αλήθεια πως ο κος Μεϊμαράκης και η κυβέρνηση, πέρα από όλα τα άλλα, έχουν να ασχοληθούν με πιο σοβαρά ζητήματα του στρατού. Όπως, για παράδειγμα, με τον οικισμό των αξιωματικών της αεροπορίας που σχεδιάζεται και χτίζεται στο δάσος του Υμμητού πάνω από το Βύρωνα, εκεί που πριν ήταν το στρατόπεδο Σακέτα, δίπλα στις δασικές εκτάσεις που διεκδικεί για να χτίσει η εκκλησία. Αυτό εξάλλου μοιάζει να είναι το «κοινωνικό έργο» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Μάλλον γι’ αυτό αναρωτιέται ο κος Αϊβαλιώτης, βουλευτής του ΛΑΟΣ, γιατί δεν στέλνονται ακόμα περισσότεροι φαντάροι για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Οι, ακροδεξιές, λέσχες εφέδρων, με τις οποίες έχει αγαστές σχέσεις η Χρυσή Αυγή αλλά και το κόμμα του, δεν επαρκούν γι’ αυτό το ρόλο: είναι επιφορτισμένες και με το κυνήγι μεταναστών στα αστικά κέντρα της χώρας. Ο φυγόστρατος βουλευτής του ΛΑΟΣ, που έκανε θητεία 40 ημερών και τις μισές έλειπε σε άδεια στις Βρυξέλλες, μένει πιστός στο δόγμα του «λιγότερου κράτους», του οποίου την απουσία θα καλύπτει η απλήρωτη εργασία των φαντάρων και τα κρατικά κονδύλια στο βαθύ κράτος (με τη μορφή των ΜΚΟ). Διαπίστωσε, στη σύντομη θητεία του, τις αντοχές αυτών των φαντάρων που σκοτώνονταν εξαντλημένοι από υπηρεσία σε αγγαρεία, κάνοντας και τις δικές του.

Ο Αϊβαλιώτης εξάλλου είναι και ο ίδιος, μαζί με τον Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ, ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας που έχει χτιστεί με το αίμα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων και νεολαίας. Είναι ένοικος μαζί με τον Γιωργάκη Παπανδρέου και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την οικολογία τύπου Αλαφούζου/ΣΚΑΪ της τηλεοπτικής δενδροφύτευσης και της λάμπας φθορισμού, τη συγκάλυψη των κοινών εγκλημάτων με τη ΝΔ, στο όνομα της «εθνικής ενότητας μπροστά στην ανάγκη». Είναι ένοικος με την κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ -απ’ όπου κι αν τους πιάσεις – της διαρκούς λεηλασίας, με κάθε τρόπο αλλά και θύματα, της κοινωνικής πλειοψηφίας, των σκανδάλων και της διαφθοράς. Του Κωστάκη Καραμανλή, που άφησε τα DVD της Ραφήνας και το α-μπε-μπα-μπλομ του ανασχηματισμού και των εκλογών για να επισκεφθεί καμένους οικισμούς, του Σουφλιά των αυτοκινητοδρόμων και πλασιέ φθηνών air-condition την ώρα που εξαφανίζεται και το τελευταίο δέντρο.

Το αποδεικνύουν κάθε μέρα
ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου