Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ: ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ;

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ
ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ;


Ολοένα περισσότερο αυξάνει η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους στρατιωτικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και Ευρωστρατο. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνοντας τη διασύνδεση εθνικών και υπερεθνικών στρατευμάτων.

Το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατός Ξηράς-Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία βρίσκονται σε μια καθημερινή, κλιμακούμενη συνεργασία με το ΝΑΤΟ, του οποίου αποτελούν οργανικά μέρη. Οι κοινές ασκήσεις πολλαπλασιάζονται, οι αγορές οπλικών συστημάτων εξυπηρετούν αυτές ακριβώς τις ανάγκες, η αποστολή εκτός ελληνικής επικράτειας στρατευμάτων-μονάδων του στόλου και πολεμικών αεροσκαφών εκτινάσσεται, ενώ το 40% του Στρατού Ξηράς είναι πλήρως ενταγμένο στους Νατοϊκούς σχηματισμούς.

Η τεράστια αυτή εμπλοκή των Ελληνικών Στρατιωτικών Δυνάμεων δεν αφορά μόνο κάποιες εξειδικευμένες μονάδες του, αλλά το σύνολο, δεν αφορά μόνο το επαγγελματικό του προσωπικό αλλά και τους εφέδρους, τους φαντάρους.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, συνυπολογίζοντας το τεράστιο πολιτικό κόστος εξαιτίας των κινηματικών αντιδράσεων λόγω της πολεμικής εμπλοκής της χώρας και της αποστολής εφέδρων σε αποστολές στο εξωτερικό (στα αιματοβαμμένα Βαλκάνια, 1996-2001), αποφάσισε να αυξήσει τις τάξεις των Μισθοφόρων Στρατιωτών, που αντικατέστησαν τους φαντάρους, ενώ επάνδρωσαν σχεδόν ολοκληρωτικά τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και ιδιαίτερα τις μονάδες που συμμετέχουν σε Νατοϊκές ασκήσεις και αποστολές, με ΕΠ.ΟΠ.

Η πολιτική αυτή επιλογή ενώ δικαιολογήθηκε στο όνομα της καλύτερης χρήσης των σύγχρονων οπλικών συστημάτων από Επαγγελματίες, στην ουσία προσπάθησε να απαντήσει στην πρωτόγνωρη, τα σύγχρονα χρόνια, «αναστάτωση» που προκλήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις από την Άρνηση, συχνά επώνυμα και δημοσιευμένα των φαντάρων να συναινέσουν στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Όσο αποκαλύπτονταν οι πραγματικοί λόγοι των βομβαρδισμών και της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, όσο ο καθένας μας συνειδητοποιούσε τα ψέματα που ελέχθησαν από ΗΠΑ-Βρετανία για να εισβάλουν στο Ιράκ (2003), όσο αυξάνονταν οι εκατόμβες των αθώων θυμάτων στο Αφγανιστάν, τόσο κλιμακώνονταν οι αντιδράσεις και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλώντας την Άρνηση συμμετοχής και επαγγελματικών στελεχών: από τον ΕΠΥ Γ.Μοναστηριώτη στη φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ, τους δεκάδες ναύτες και υπαξιωματικούς του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ κλπ, ενώ πλέον σημειώνονται Αρνήσεις Συμμετοχής Επίστρατων σε προγραμματισμένες ασκήσεις όπως ο Μπαλντούκας, Τριαρίδης κλπ, με δημόσια καταδίκη της ελληνικής συμμετοχής στα Νατοϊκά εγκλήματα.

Όλα αυτά τα επεισόδια αποτελούν ενδείξεις ενός αναπτυσσόμενου ελπιδοφόρου αντιπολεμικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, βασικά εφέδρων αλλά και σταδιακά μονίμων, που αναζητά και την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ του έκφραση.

Ολοένα περισσότερο φαντάροι που διατάζονται να συμμετέχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, που συμμετέχουν ως γιατροί στα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού κλπ αρνούνται να συναινέσουν, να στηρίξουν και να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, εκπαιδευτική διαδικασία και δολοφονική, κατοχική αποστολή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ αφενός αυξάνει τον ενεργητικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και αφετέρου λαμβάνει μέτρα, ώστε να εκλείψουν οι αντιδράσεις: προχωρά σε πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών που πλέον έχουν προσωπικά υλικά συμφέροντα να εξυπηρετήσουν και άρα είναι πιο βολικοί, υπάκουοι, αλλά και τρομοκρατεί.

Ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό για να κάμψει τις αντιδράσεις των φαντάρων που αρνούνται την συμμετοχή τους σε αποστολές εκτός συνόρων, επικαλείται το έωλο επιχείρημα ότι το πολεμικό πλοίο είναι μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Επιπλέον, κυβέρνηση και ΓΕΝ αναφέρονται στις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα μας και υποστηρίζουν ότι ο Στρατιωτικός Κανονισμός βρίσκεται πάνω από το Σύνταγμα της χώρας.

Όμως εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο φαντάρος έδωσε όρκο προς το Σύνταγμα, δεσμεύτηκε να υπερασπίζει την Άμυνα της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα.

Πολύ περισσότερο έχει δικαίωμα να αρνηθεί ο φαντάρος όταν λόγοι Συνείδησης τον Υποχρεώνουν να Μην Στηρίξει άδικους πολέμους, Παγκόσμιους Χωροφύλακες και βάρβαρες επεμβάσεις. Όταν τις προσωπικές του αυτές αντιλήψεις τις μοιράζεται η τεράστια πλειοψηφία του λαού μας, που πάντα καταδίκασε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τις στήριξαν, ενώ ποτέ δεν ρωτήθηκε και δεν του ζητήθηκε να τις επικυρώσει μέσω Δημοψηφίσματος.

Τέλος, η ταξικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποκαλύπτεται από τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, από την ακραία αντεργατική-φιλοπόλεμη και αυταρχική πολιτική που στηρίζουν εντός και εκτός συνόρων, από το γεγονός ότι οι αναλώσιμοι της παραμεθορίου, αυτοί που «διαλέγουν» την στρατιωτική καριέρα για λόγους επιβίωσης, αυτοί που στέλνονται υποχρεωτικά σε αποστολές στο εξωτερικό είναι μόνο τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τους μόνιμους να αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Είμαστε στο πλευρό και εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας σε όλους αυτούς που αρνούνται την συμμετοχή τους στα Νατοϊκά εγκλήματα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου