Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Τα εργατικά ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό...ακόμα ένα

Άλλος ένας εργάτης έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα εργοδοτικών - κυβερνητικών εγκλημάτων που έχει άνοιξει τον τελευταίο καιρό.

Ο 21χρονος Φεκόλι Φλαμούρ, οικοδόμος, έχασε την ζωή του όταν μεταλλική ράβδος έπεσε στο κεφάλι του ενώ εργαζόταν σε οικοδομή στον Ταύρο. Νεκρός ένας ακόμα μετανάστης εργάτης από τους πολλούς που συνέβαλαν αποφασιστικά στο θαύμα της ελληνικής καπιταλιστικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Άγρια εκμεταλλευόμενοι, πληρώνοντας ακόμα και με την ίδια τους την ζωή την κούρσα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού.

Η εντατικοποίηση της εργασίας που στοχεύει στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η ελαχιστοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την ελαχιστοποίηση του κόστους αποτελούν τους βασικούς παράγοντες των εργατικών ατυχημάτων. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εκάστοτε επιχείρησης και η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της μπαίνει πάνω από την ζωή των εργαζομένων.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το κεφάλαιο μαζί με το κράτος που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου και δεν εφαρμόζει ούτε καν την ήδη χαλαρή εργατική νομοθεσία είναι οι κατ' εξακολούθηση εγκληματίες.

Στο μεταξύ την ίδια ώρα που έχανε ακόμα ένας εργάτης τη ζωή του στη ΛΑΡΚΟ συνεχιζόταν το παζάρι για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ με αναμενόμενες τις αρνητικές συνέπειες για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές και επιφανείς εκπρόσωποι της ελληνικής ολιγαρχίας:

  1. AKTOR S.A.(Ελλάδα)

  2. CUNICO RESΟURCES N. V. (Ολλανδία)

  3. FEVAMONITICO SARL (Λουξεμβούργο)

  4. HELLENIC HALYVOURGIA S.A. (Ελλάδα)

  5. MYTILINEOS HOLDINGS S.A. (Ελλάδα)

  6. PANEGEAN Ltd (Κύπρος – ΚοινοπραξίαμεταξύGLENCORE INTERNATIONAL A.G.& SWISSMARINE INC.)

  7. SOLWAY INDUSTRIES LTD (Ρωσία)

  8. Διεθνής Επενδυτική Τράπεζα (Δεν επιθυμεί δημοσιοποίηση της συμμετοχής της στη φάση αυτή)

  9. Διεθνής Όμιλος του Μεταλλευτικού Κλάδου (Δεν επιθυμεί δημοσιοποίηση της συμμετοχής του στη φάση αυτή)

nkapatras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου