Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ψήφισμα ταξικής αλληλεγγύης στην απολυμένη συνάδελφο Κολιούση Όλγα

Το Συνδικάτο Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» για την απόλυση στη WIND:

Κοζάνη 17/8/2009

Ψήφισμα ταξικής αλληλεγγύης στην απολυμένη συνάδελφο Κολιούση Όλγα.
Καταδικάζουμε την διοίκηση της WIND για τις εκβιαστικές, τρομοκρατικές μεθόδους απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόλυση της συναδέλφου Κολιούση Όλγα.
Καλούμε το ΕΚΑ και τη ΓΣΣΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στις 6 Αυγούστου η διοίκηση της WIND αποφάσισε αιφνιδιαστικά να απολύσει την συνάδελφο και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του σωματείου (WIND) Κολιούση Όλγα. Η συνάδελφος πηγαίνοντας στο σπίτι της βρήκε τον δικαστικό επιμελητή να της θυροκολλεί το έγγραφο της απόλυσης.

Στόχος της Διοίκησης της WIND είναι να διαμορφώσει σχέσεις εργασίας που δεν θα υπακούουν σε καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση, απολύοντας προκλητικά ακόμα και εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, αφήνοντας να αιωρούνται απειλές και για τους άλλους. Προσπαθούν να στείλουν τρομοκρατικό μήνυμα στους συναδέλφους, «πως δεν λογαριάζουν ούτε την συνδικαλιστική προστασία», για να αποτρέψουν από την εγγραφή στο Σωματείο και πολύ περισσότερο από ενέργειες υπεράσπισης δικαιωμάτων και διεκδίκησης καλύτερων εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας, τα μέλη και το Δ.Σ του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» δηλώνουν την ταξική, Συναδελφική τους αλληλεγγύη στη συνάδελφο Κολιούση Όλγα και στο πρωτοπόρο αγωνιστικό συνδικάτο των εργαζομένων στη WIND, προειδοποιώντας ότι θα μας βρουν μπροστά τους και δεν θα επιτρέψουμε την εργοδοτική τρομοκρατία να γίνει καθεστώς.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου