Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ


Οι τελευταίες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δικαιώνουν τις κατά καιρούς καταγγελίες μας για ασίγαστη δράση της «Βιομηχανίας των Γαλάζιων Μετατάξεων», που ιδιαίτερα εν όψει προεκλογικών περιόδων εντείνει την παραγωγή της…

Επικεφαλής της εν λόγω βιομηχανίας δεν είναι άλλος, από τον κατά καιρούς διώκτη της, τον άνθρωπο που δεσμεύτηκε να φέρει την κάθαρση και το νοικοκύρεμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, τον ίδιο του υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη. Είναι αυτός που συνέχισε τη μεγάλη παράδοση των προγενέστερων επικεφαλής υπουργών-υφυπουργών της ΝΔ Σπηλιωτόπουλου-Μιχαλολιάκου και του ΠΑΣΟΚ.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης βαρύνεται με την οργάνωση ενός ολόκληρου συστήματος. Ξανά και ξανά έχουμε καταγγείλει ότι για τις ευνοϊκές μετατάξεις των γαλάζιων βυσμάτων των ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού μόνο αυτός έχει την αρμοδιότητα να τις κάνει σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Στο γραφείο λοιπόν του υπουργού στο Πεντάγωνο έχει στηθεί εδώ και χρόνια «σωστή παράγκα». Ομάδα υπεράριθμων ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ φαντάρων που βρίσκονται να υπηρετούν «στην παραμεθόριο των επιτελικών γραφείων» χειρίζονται λαπ τοπ που συγκεντρώνει τα αιτήματα της εκλογικής περιφέρειας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη, των πολυποίκιλων πελατειακών του σχέσεων και της διαπλοκής του με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αλλά και της ομάδας των γαλάζιων βουλευτών που επηρεάζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα η «ομάδα Κ» αφού συγκεντρώσει τα ρουσφέτια, καταρτίζεται σχετικά άτυπη λίστα (ώστε να μην υπάρχουν επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα που να αποκαλύπτουν το σύστημα), η οποία προωθείται σε συγκεκριμένο σύνδεσμο στρατολόγο του ΓΕΕΘΑ, που παρεμβαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα της Στρατολογίας, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

Επίσημο έγγραφο της Στρατολογίας του ΓΕΣ κάνει λόγο για 2557 Μετατάξεις στρατευμένων από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό και 2807 στρατευμένων στην Πολεμική Αεροπορία.

Έτσι λοιπόν και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Β.Μεϊμαράκης έχει επίσημα δεσμευτεί σε δεκάδες δημόσιες δηλώσεις του ότι δεν γίνεται πλέον καμιά Μετάταξη, τα επίσημα έγγραφα της Στρατολογίας του ΓΕΣ αποδεικνύουν ότι έγιναν 5364 Μετατάξεις το διάστημα 1η Ιουνίου 2008 έως 31 Μαϊου 2009.

Το τι σημαίνει αυτό για τους φαντάρους των λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν στην παραμεθόριο, σε μονάδες με ελάχιστη επάνδρωση, όπου η υπηρεσία-εκπαίδευση-αγγαρεία-σκοπιά δεν σταματούν ποτέ και η έξοδος-άδεια αποτελούν άγνωστη λέξη εμφανίζεται μέσα από τα έγγραφα της Στρατολογίας. Στις 3 Ιουνίου 2009, παραμονές των ευρωεκλογών και λίγες μέρες πριν ο ίδιος ο Β.Μεϊμαράκης αρχίσει να ετοιμάζει δημοσιογραφικά το κλίμα για την εξαγγελία της μείωσης της θητείας, η αρμόδια Διεύθυνση Στρατολογίας του ΓΕΣ με την υπογραφή του ταξιάρχου Περικλή Μπούρα κυκλοφόρησε έγγραφο το όποιο αναφέρονταν στη «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» των 5355 στρατεύσιμων που έχει προκληθεί στον Στρατό Ξηράς εξαιτίας των Μετατάξεων!

Ο Β.Μεϊμαράκης λοιπόν που έχει θέσει ως όρο την κατάργηση των Μετατάξεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά στις μονάδες της παραμεθορίου και να εφαρμοστεί το 9μηνο, συνεχίζει να τις κάνει ο ίδιος, εις βάρος των στρατευμένων που υποχρεώνονται πλέον να κάνουν όλη τη θητεία τους στα σύνορα, προκειμένου να βολέψει τους καλομαθημένους γαλάζιους ψηφοφόρους, τους γόνους των πλουσίων και τους ανθρώπους του θεάματος.

Στην πλάτη του απλού φαντάρου και της οικογένειας του φτιάχνει ο Β.Μεϊμαράκης
την πολιτική και όχι μόνο καριέρα…

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ» ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Χωρίς να θίγεται η σημαντικότητα της αποκάλυψης, νομίζουμε ότι ο χρόνος δημοσίευσης της δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Αλήθεια πότε και από ποιους προμηθεύτηκε ο δημοσιογράφος τα εν λόγω στοιχεία;
Το ερώτημα είναι ρητορικό, καθώς τα συγκεκριμένα έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση των αρχηγών μέχρι πρότινος του ΓΕΣ αντιστράτηγου Βούλγαρη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Δ.Γράψα.

Αν τα είχε επομένως τα στοιχεία ο δημοσιογράφος πιο μπροστά γιατί δε τα δημοσίευσε; Τι περίμενε; Δεν ήξερε ότι η συγκυρία της δημοσίευσης τους το χρονικό διάστημα της βίαιης αποστρατείας Γράψα-Βούλγαρη θα τροφοδοτούσε τις κατηγορίες που τον θέλουν παπαγαλάκι των στρατηγών και απολογητή τους;

Δεν πρέπει να ξεχνά ο Δ.Βερύκιος ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι «ο έλεγχος της εξουσίας» (όχι επιλεκτικά, ούτε κατευθυνόμενα και σε καμιά περίπτωση η διαπλεκόμενη υπεράσπιση της), ενώ δικαίωμα-υποχρέωση ελέγχου προς το δημοσιογράφο, διατηρεί ο κάθε πολίτης!!!

Εξάλλου, οι στρατηγοί Γράψας και Βούλγαρης, επικεφαλής των ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ αντίστοιχα, γνώστες και της βιομηχανίας της Μετατάξεων αλλά και των συνεπειών της στην καθημερινότητα των φαντάρων της παραμεθορίου γιατί δεν έδρασαν εγκαίρως όπως όφειλαν;

Γιατί δεν κατάγγειλαν στο ΚΥΣΕΑ, στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην κοινή γνώμη το τι συμβαίνει στο Πεντάγωνο;

Βούλγαρης και Γράψας αφού ήξεραν και σιώπησαν μέχρι τώρα, καλούνται να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: αποκάλυψαν τώρα τα στοιχεία για λόγους εκδίκησης ή οι ανάγκες της καριέρας, ο κομματικός έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετατρέπουν τους αξιωματικούς σε ανδρείκελα, φθηνούς οσφυοκάμπτες, που προκειμένου να αναδειχτούν και να κρατήσουν την ηγετική τους θέση είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα; Ή μήπως συμβαίνουν και τα δύο; Ή μήπως κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία ανήκουν στην ίδια διεφθαρμένη συνομοταξία, που απλώς «βγάζει ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα» όταν βρεθεί εκτός συντροφιάς;

Σε κάθε περίπτωση διαπιστώνουμε ότι κάτι σάπιο βρίσκεται εντός της ηγεσίας του Στρατεύματος και της κυβέρνησης.

Αυτοί που δημιουργούν καθημερινά τόσα αδιέξοδα στους φαντάρους, που ευθύνονται για τις αυτοκτονίες των στρατευμένων-στελεχών, για τα ατυχήματα, την εκτίναξη των ναρκωτικών και του αλκοολισμού στον στρατό, όχι μόνο δε μπορούν να δώσουν λύσεις, αλλά δε θέλουν γιατί πολύ απλά αυτή είναι η πολιτική τους.

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε να μην υπάρχουν στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές να υπάγονται στον άμεσο έλεγχο της κοινωνίας.

Είναι απαίτηση και ανάγκη που αποκαλύπτεται κάθε στιγμή περίτρανα ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

Και οι τελευταίες αποκαλύψεις ενισχύουν τη βεβαιότητα ότι απαιτείται η άμεση αλλαγή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι καινοτόμες αλλαγές σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής με γνώμονα το συμφέρον της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου