Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΡΕΤΑΝΟ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ ΤΖΟ ΓΚΛΕΝΤΟΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΡΕΤΑΝΟ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ ΤΖΟ ΓΚΛΕΝΤΟΝ

Αυτό είναι το όνομα του Βρετανού δεκανέα που καταδίκασε δημόσια τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και Αρνήθηκε να υπηρετήσει στη χώρα αυτή.

Τώρα κατηγορείται για λιποταξία και τον Σεπτέμβριο προσέρχεται σε Στρατοδικείο, κινδυνεύοντας με φυλάκιση δύο ετών, επειδή το 2007 αρνήθηκε να επιστρέψει στο Αφγανιστάν για να υπηρετήσει.

Η ιστορία του είναι τόσο κοινή με αυτή όλων των Μισθοφόρων, μοιάζει τόσο πολύ με κάθε ΕΠ.ΟΠ. που στέλνεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στρατιωτική ηγεσία να πολεμήσει σε μια από τις 15 χώρες που επεμβαίνει ως στρατός κατοχής και ο ελληνικός.

Πρόκειται για ένα φτωχόπαιδο που έκανε διάφορες «δουλειές του ποδαριού για να τα βγάλει πέρα». Ένας απλός κούριερ, που μοίραζε φαγητό κατ’ οίκον, δήλωνε στην συνέχεια ενθουσιασμένος που κατατάχθηκε στον βρετανικό στρατό, θέλοντας να «υπηρετήσω την κοινωνία».

Όταν όμως τον έστειλαν στο Αφγανιστάν (2006), με το Σώμα Επιμελητείας, κατάλαβε ότι ο Αφγανικός λαός πολεμούσε εναντίον των Βρετανικών κατοχικών δυνάμεων. Επέστρεψε στη Βρετανία το 2007 και όταν τον διέταξαν να πάει ξανά στο Αφγανιστάν, αυτός επέλεξε να διαφύγει στη Νοτιοανατολική Ασία. Αργότερα και αφού περιπλανήθηκε βιώνοντας τα αδιέξοδα της Λιποταξίας, επέλεξε να επιστρέψει στη Βρετανία, για να παραδοθεί και ταυτοχρόνως να καταγγείλει δημόσια τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Η επιστολή που έστειλε στο Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν είναι αποκαλυπτική της κατάρρευσης των ψευδαισθήσεων του πρώην Μισθοφόρου, αλλά βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την πλειοψηφία της βρετανικής κοινής γνώμης που καταδικάζει τη βρετανική επέμβαση και απαιτεί την άμεση απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

Ας δώσουμε όμως το λόγο στον Γκλέντον: «Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν μειώνει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και αντί να βελτιώνει τη ζωή των Αφγανών σπέρνει το θάνατο και την ερήμωση στη χώρα….Δεν πιστεύω ότι η υπόθεση που υπερασπιζόμαστε στο Αφγανιστάν είναι δίκαιη ή σωστή. Σας ικετεύω, κύριε πρωθυπουργέ, φέρτε πίσω τους στρατιώτες μας».
Αν τις εκκλήσεις του Γκλέντον είχε ακούσει η βρετανική κυβέρνηση δε θα μετρούσε σήμερα τόσους νεκρούς νεαρούς Μισθοφόρους, που καθημερινά αυξάνονται. Βλέπεις η μαχητικότητα και αποφασιστικότητα του Αφγανικού λαού αυξάνεται και ήδη πλήττονται με πυραύλους καθημερινά ακόμη και αυτές οι πρεσβείες των ξένων κρατών και η έδρα των Νατοϊκών δυνάμεων. Ταυτόχρονα καταρρίπτονται οι προφάσεις των Νατοϊκών περί «επιθέσεων των Ταλιμπάν και της Αλ Κάϊντα», αποκαλύπτοντας ότι η ξένη κατοχή και οι διαφθαρμένοι, αυταρχικοί ντόπιοι συνεργάτες τους πυροδοτούν ευρύτερες λαϊκές αντιστάσεις. Το σκιάχτρο του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού είναι βολικό για τους ιμπεριαλιστές της Δύσης, καθώς περιορίζει τις αντιπολεμικές αντιδράσεις στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και ενσωματώνει τις διαθέσεις αγώνα στις πιο σκοταδιστικές, αντιδραστικές οργανώσεις (Χεζμπολάχ, Χαμάς κλπ) εμποδίζοντας την σύνδεση της απελευθερωτικής πάλης από το ξένο κατακτητή, με την κοινωνική χειραφέτηση από τον ντόπιο αστό, τσιφλικά και μουλά.

Όμως, ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Ράσμουσεν, τοποθετεί το Αφγανιστάν στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΝΑΤΟ. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Ε.Ε. μοιάζουν ανυποχώρητοι και σχεδιάζουν την αύξηση των κατοχικών νατοϊκών δυνάμεων στις 98000, από τις 68000 που είναι σήμερα, κλιμακώνοντας τις δολοφονικές τους επιθέσεις.

Ολοένα περισσότερο, τα θύματα είναι Άμαχοι. Η εγκληματική και ολοκληρωτική φρασεολογία περί «παράπλευρων απωλειών» δε μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι συστηματικά στοχοποιούνται παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, σπέρνοντας τον πανικό και τη γενικευμένη τρομοκρατία. Είναι η τακτική που εφάρμοσαν οι ΝΑΖΙ, οι Ισραηλινοί κατά των άμαχων Παλαιστινίων, είναι το πρόταγμα όλων των κατακτητών που θέτουν ως πρώτο στόχο το πλήγμα κατά του αγωνιστικού φρονήματος και της πίστης στην ελευθερία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2009 δολοφονήθηκαν 1013 πολίτες, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, 818 καταμετρήθηκαν 818 αθώα θύματα.

Σε αυτό λοιπόν τον παράνομο, άδικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά του Αφγανικού λαού, η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και των ΜΜΕ αυξάνει την συμμετοχή της. Στους 145 μισθοφόρους που διατηρούσε στην Καμπούλ και στέλνει ως πρόβατα στη σφαγή στην εμπόλεμη επαρχία Χεράτ, έρχονται να προστεθούν δύο ομάδες 18 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών, εντασσόμενοι στα γερμανικά στρατιωτικά νοσοκομεία των βορείων επαρχιών. Παράλληλα, εντείνονται οι ενέργειες εξεύρεσης 16 τεθωρακισμένων που θα εξασφαλίζουν ασφαλέστερη μετακίνηση στους Έλληνες μισθοφόρους.

Επίσης, δεκάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκπαιδεύονται σε Ελλάδα και Γερμανία, προκειμένου να αναλάβουν από το 2010 την εκπαίδευση-καθοδήγηση Τάγματος του Αφγανικού Εθνικού Στρατού στην Καμπούλ. Τέλος, επίσης το 2010, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Η δολοφονική, κατοχική επέμβαση του ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν είναι δεδομένη και κλιμακούμενη. Παρά την προπαγάνδα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ ο ελληνικός στρατός δρα ως θανάσιμος εχθρός του αφγανικού λαού και περιμένει να μεταφέρει πίσω, τα πρώτα τυλιγμένα φέρετρα στη γαλανόλευκη…

Εμείς αρνούμαστε να συναινέσουμε και σε αυτό το έγκλημα του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Δηλώνουμε ανυπακοή στην κατοχική και επεμβατική πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και απαιτούμε την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, την αποχώρηση από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κλείσιμο των βάσεων.


Ούτε ένα ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ο ελληνικός στρατός δε δρα ως «ειρηνευτική ή ανθρωπιστική δύναμη» αλλά ως στυγνός κατακτητής.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου