Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Κόβουν τις αναβολές των φαντάρων της σειράς Νοεμβρίου 2008

ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Αυξάνουν καθημερινά οι καταγγελίες των φαντάρων σειράς κατάταξης Νοεμβρίου 2008, οι οποίοι κάνουν λόγο για κλίμα κοψίματος των αναβολών. Ιδιαίτερα στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στα οποία παραπέμπονται οι αιτούμενοι αναβολής φαντάροι, καλλιεργείται κλίμα ψυχολογικής τρομοκρατίας.

Οι στρατιωτικοί γιατροί και πιο συγκεκριμένα οι ψυχίατροι, συχνά δεν αντιμετωπίζουν την κάθε περίπτωση με τη δέουσα προσοχή, αναλογιζόμενοι τον όρκο που έχουν δώσει και το λειτούργημα που επιτελούν, την κατάσταση που βρίσκονται οι στρατευμένοι, το τεράστιο αίσθημα αδικίας που βαραίνει την καρδιά και την σκέψη τους, καθώς όχι μόνο έχουν βιώσει μια εξαντλητική θητεία γεμάτη συνεχείς υπηρεσίες-αγγαρείες-εκπαίδευση-ασκήσεις στην παραμεθόριο και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις του Φθινοπώρου, αλλά ουσιαστικά τιμωρούνται καθώς για αυτούς δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη μείωσης της θητείας.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων γίνεται δέκτης συνεχών μηνυμάτων από τους φαντάρους και θέλει υπεύθυνα να μεταφέρει στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ένα μήνυμα αγωνίας και βαθιάς ανησυχίας.

Αναλογιστείτε κύριοι και ιδιαίτερα εσείς, στελέχη των Υγειονομικών υπηρεσιών, το νεαρό των ανθρώπων που σας απευθύνονται και τον εκρηκτικό ρόλο του θυμικού τους.
Συμπεριφορές όπως αυτές των υπευθύνων των Στρατιωτικών νοσοκομείων (π.χ. Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης κλπ) δεν αντιστοιχούν στο επιστημονικό και ανθρώπινο υπόβαθρο που απαιτεί ο ρόλος σας.

Εμείς έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας, επώνυμες καταγγελίες και σε καμιά περίπτωση δε θα θέλαμε να βρεθούμε μπροστά σε απόλυτες επιλογές!!!
Πιστεύουμε ότι κανένας γιατρός δε πρέπει να βρεθεί ή να θεωρήσει τον εαυτό του υπεύθυνο για την απώλεια κανενός νέου ανθρώπου.

Το πρόβλημα είναι ακραίο και απαιτεί πολιτική απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης. Δεν είναι ένα απλό ζήτημα που καλούνται να διαχειριστούν τα μέλη του Υγειονομικού.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΩΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ

Ο Β.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ

Καλούμε όμως τους γιατρούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει ως μόνος αρμόδιος άμεσα λύση:
Νε εξαγγείλει αμέσως 9μηνη θητεία για όλους τους φαντάρους που υπηρετούν τώρα.

Είναι η μοναδική υπεύθυνη και δίκαιη λύση.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους φαντάρους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να τα υπερασπιστούν με αποφασιστικότητα. Να μας καλούν άμεσα, όποτε αισθανθούν την ανάγκη να μοιραστούν τα οργισμένα συναισθήματα τους.

Πάντα όμως να έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει ψύχραιμα να αντιμετωπίσουν αυτή και όποια δυσκολία, να σχετικοποιήσουν την κατάσταση που βιώνουν και να μην σφραγίσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με την όποια βεβιασμένη απόφαση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου