Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

2000 τ.μ. «ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ» Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ



2000 τ.μ. «ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ» Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ήδη εδώ και σχεδόν δύο μήνες έχει ξεκινήσει στην περιοχή Σακέτα του Υμηττού, στις παλιές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου της Αερονομίας ανέγερση 36 πολυτελών κατοικιών για αξιωματικούς της πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποιώντας έκταση 2000τμ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης λέει ψέματα ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για 2 κτίρια, 36 δωματίων, συνολικής επιφανείας 1600 τ.μ.


Η έκταση που διενεργούνται οι εργασίες ανήκει στην Β’ ζώνη προστασίας του Υμηττού, με αποτέλεσμα να απαγορεύονται ρητώς τέτοιου είδους εργασίες. Όμως οι νόμοι του ελληνικού κράτους και το Σύνταγμα αφορούν όλους τους άλλους, εκτός από τον στρατό. Τόσο ο υπουργός Β.Μεϊμαράκης, όσο και ο υφυπουργός Κ.Τασούλας διαλαλούν ότι «στα στρατόπεδα οι διαδικασίες είναι διαφορετικές». Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και οι στρατοκράτες όχι μόνο θέλουν την διατήρηση και ενίσχυση των Στεγανών στον ελληνικό στρατό, αλλά διατηρούν την Μετεμφυλιακή ιδεολογία που ήθελε το Στρατό, πάνων από την κοινωνία και εκτός κοινωνικού ελέγχου.


Αξίζει να δει κανείς και τις υπόλοιπες δικαιολογίες τους: «θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις στεγαστικές ανάγκες των χαμηλόβαθμων και άγαμων υπαξιωματικών». Αναρωτιόμαστε, ποιες άλλες πληθυσμιακές ομάδες, εκτός του στρατιωτικού κατεστημένου απολαμβάνει τέτοια προνόμια; Γιατί ο άγρια φορολογούμενός εργαζόμενος πρέπει να πληρώνει τη δωρεάν διαμονή, σίτιση και διακοπές των αξιωματικών-υπαξιωματικών;


Όταν λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ και η στρατιωτική ηγεσία αισθάνεται ανήμπορη να υπερασπίσει, σε εποχές τεράστιας οικονομικής κρίσης, σε εποχές άγριας λιτότητας-μαζικών απολύσεων-παγώματος των μισθών, συντάξεων-αδυναμίας περάτωσης των σπουδών των παιδιών των λαϊκών οικογενειών λόγω εκτίναξης της ακρίβειας κλπ, τη διατήρηση και διεύρυνση των προνομίων των στρατοκρατών, επιστρατεύει τους «εθνικούς κινδύνους».


Ναι μην γελάτε: για την παράνομη οικοδόμηση των κατοικιών του στρατού μέσα στο πολύπαθο βουνό από τις διαρκείς πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια και την υπερεκμετάλλευση των εργολάβων, των Λεωφόρων του ΥΠΕΧΩΔΕ, και των επενδυτικών σχεδίων της εκκλησίας, ένα βουνό που ήδη στεγάζει εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού, «ευθύνονται οι Τούρκοι που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο και ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο».


Ποιος τα λέει αυτά; Μα φυσικά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ.Τσούλας.

Ας δώσουμε επομένως το λόγο στο «μεγάλο εθνικό ηγέτη»: «Σκοπός της δημιουργίας αυτών των εγκαταστάσεων είναι σε περίπτωση έντασης-κρίσεων-ασκήσεων, η διαμόρφωση τους σε κέντρο υποδοχής επιστράτων, καθώς και ως χώρος διαμονής-εναλλαγής επιχειρησιακών βαρδιών του ΓΕΑ».


Αναρωτιόμαστε. Δε μπορούν οι επιτελικοί αξιωματικοί να κοιμηθούν στα ασφαλή υπόγεια του Πενταγώνου σε περίπτωση κρίσης; Πρέπει να κοιμηθούν στο φρέσκο αέρα των πολυτελών κατοικιών του Υμηττού; Περίεργα όντως στρατιωτικά κριτήρια αναδεικνύει ο υφυπουργός. Καλούμε τους μελετητές της στρατιωτικής ιστορίας και τους γκουρού χάραξης στρατιωτικής στρατηγικής και τακτικής να σκύψουν το κεφάλι, γρήγορα, πάνω από τις, καινοτόμες σκέψεις του υφυπουργού Κ.Τασούλα.


Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός στο Αιγαίο και η επίκληση των «εθνικών κινδύνων» επιλέγεται ως προπαγανδιστικό όχημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, την εκτίναξη των πολεμικών εξοπλισμών (αγορές όπλων 6,5 δις ευρώ με απευθείας αναθέσεις) και τον εθνικιστικό αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα.


Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι το παραμύθι της επιστράτευσης χρησιμοποιούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να δικαιολογήσουν τα δεκάδες ΚΕΔΑ-ΚΑΑΥ, τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις δηλαδή που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να κάνουν φθηνές διακοπές οι επαγγελματίες του πολέμου, χρησιμοποιώντας τους φαντάρους ως υπηρέτες τους!!!


Αποκαλυπτικό της αυθαιρεσίας που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, της κουτοπόνηρης δημοσιοϋπαλληλικής αντίληψης «κάνε την αυθαιρεσία, αρκεί να μην σε πάρουν χαμπάρι και να μη φαίνεται ποιος έχει την ευθύνη», αλλά και της πεποίθησης υπεροχής έναντι της κοινωνίας, είναι η συμπεριφορά του διοικητή στο στρατόπεδο Σακέτα και του ΓΕΑ. Αρνήθηκαν να δώσουν τον αριθμό άδειας, τα τετραγωνικά και το όνομα του εργολάβου στην επιτροπή κατοίκων που το ζήτησε –θορυβημένοι για το τι συμβαίνει πάλι στην περιοχή τους- επικαλούμενοι ως πρόφαση το στρατιωτικό απόρρητο.


Το συμπέρασμα είναι απλό. Δεν φτάνουν λοιπόν οι χιλιάδες εκτάσεις που ήδη κατέχει ο Ε.Σ., οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ, ΚΕΔΑ), δε φτάνουν τα ιδιαίτερα προνόμια των αξιωματικών (φορολογικά, συνταξιοδοτικά) προσπαθούν να επιτάξουν και άλλο ένα μεγάλο κομμάτι του πολύπαθου Υμηττού για την αναψυχή τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που διεξάγουν οι κινήσεις πολιτών. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με όλους αυτούς που απαιτούν:

  • Να απαγορευθεί κάθε χρήση του Υμηττού, να σταματήσει κάθε ανοικοδόμηση και κάθε σχεδιασμός για νέες λεωφόρους. Άμεσα να φύγουν όλοι όσοι εκμεταλλεύονται το βουνό από την περιοχή: εργολάβοι, εκκλησία, στρατός κλπ..
  • Να σταματήσουν τώρα οι παράνομες εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα.
  • Να δοθούν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των αστικών κέντρων και δεν χρησιμοποιούνται από τον Στρατό στις τοπικές κοινωνίες για τη διαμόρφωση χώρων πράσινου, ψυχαγωγίας και αναψυχής.
  • Να κλείσουν άμεσα όλα τα άχρηστα στρατόπεδα που χρησιμεύουν μόνο στις πελατειακές ανάγκες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
  • Να καταργηθούν τα κάθε είδους στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Απαιτείται ο κοινωνικός έλεγχος και η δημοσιογραφική αποκάλυψη της κάθε είδους αυθαιρεσίας. Πότε επιτέλους θα καθιερωθεί νομικός έλεγχος για τις καθημερινές δραστηριότητες και τα οικονομικά του Ε.Σ.;
  • Να μπλοκαριστούν όλες οι αγορές όπλων.

O ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ στους ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

http://diktiospartakos.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου