Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: O ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

O ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οργή, αγανάκτηση, αλλά συνάμα και αηδία προκαλεί ο χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη στην προπαγανδιστικού χαρακτήρα, στημένη από την κυβέρνηση, χθεσινή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, σε σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και την Ε.Ε., δημιουργεί το αστυνομικό κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, αφήνοντας ασύδοτη την Αστυνομία, ενεργοποιώντας την ΕΥΠ ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, βάζοντας κάμερες παντού, ποινικοποιώντας την εμφάνιση και την αμφισβήτηση, επεκτείνοντας καθημερινά το πογκρόμ των μεταναστών, φτιάχνοντας Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, στο πλαίσιο των καθηκόντων που ανέλαβε έναντι αμοιβής για να θωρακίσει την Ευρώπη Φρούριο, έρχεται αυτή η κινητοποίηση των αστυνομικών με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στο βωμό της βίας και της τρομοκρατίας».

Ας δούμε τις επιδιώξεις της κινητοποίησης μέσα από τα λόγια των συνδικαλιστών-αστυνομικών. Ο Χ.Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων τόνισε «από το 1984 έχουν πέσει νεκροί εν ώρα υπηρεσίας 86 αστυνομικοί, οι 12 από τους οποίους μετά το 2004. Για αυτό τον λόγο ζήτησε από την κυβέρνηση να αφήσει τις κενές εξαγγελίες και να αναγνωρίσει το επάγγελμα του αστυνομικού επικίνδυνο και ανθυγιεινό».

Πιο ξεκάθαρος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών, Δ.Γεωργαντζής, υποστήριξε ότι «πρέπει να κηρυχθεί εθνικό θέμα το πρόβλημα της Αστυνομίας».

Χωρίς να αποδέχεται κανείς τους χειρισμούς των όποιων οπλοφόρων, που καμιά ενέργεια τους δεν νομιμοποιείται από την κοινωνία, θεωρούμε ότι προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:
Γιατί οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δεν αναφέρονται στους εκατοντάδες νεκρούς και ανάπηρους που προκάλεσαν οι εκπυρσοκροτήσεις των δικών τους όπλων;

Γιατί ξεχνούν να αναφερθούν στην Ασυλία που τους παρέχει η Υπηρεσία τους, οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;

Γιατί έχουν επιλεκτική μνήμη και συνακόλουθη απάθεια; Γιατί άραγε δεν έκαναν τίποτε για να ανακαλύψουν τους δολοφόνους που παγίδευσαν με χειροβομβίδα όχημα μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και αυτούς που επιτέθηκαν με ανάλογο οπλικό μέσο εναντίον εκδήλωσης των Αντιρρησιών Συνείδησης; Τι άραγε ξέρουν και ποιους συναδέλφους τους στις μυστικές υπηρεσίες ή ακροδεξιούς συνεργάτες τους καλύπτουν;

Πρέπει να θεωρηθεί επικίνδυνο και ανθυγιεινό το αστυνομικό επάγγελμα των ΜΑΤ και κάθε λογής κρατικών ροπαλοφόρων που τσακίζει κάθε απεργό, κάθε αγωνιζόμενο μαθητή-φοιτητή-άνεργο-εργαζόμενο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του;

Αναλογίστηκαν ποτέ, το κράτος γιατί τους πληρώνει και προστατεύει; Αυτοί, οι γαλάζιοι πραιτοριανοί που υπερασπίζουν με περισσό μίσος την αφαίρεση κάθε εργασιακού δικαιώματος, την εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, το βιασμό της φύσης από ΧΥΤΑ και εργολάβους;

Θεωρούμε δίκαιη την κοινωνική αποστροφή εναντίον της Αστυνομίας. Γιατί ο κάθε άνθρωπος κρίνει τον αστυνομικό με βάση τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, τον ρόλο προστάτη των αστικών και κρατικών συμφερόντων που έχει αναλάβει.

Όσο και αν οι συνδικαλιστές μαϊντανοί των τηλεοπτικών παραθύρων προσπαθούν, ανήμποροι πολλές φορές, να κάνουν «το άσπρο μαύρο», όσο και να οι μεγαλοδημοσιογράφοι αγχωμένα κινούνται για να μας χειραγωγήσουν και να διαφημίσουν το κυβερνητικό έργο, το μυαλό θα κυριαρχείται από το ανοιγμένο κεφάλι του αγωνιζόμενου φοιτητή, τις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την κοινή δράση Αστυνομίας Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών, την κάλυψη που παρείχε για χρόνια η Αστυνομία στους φονιάδες της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή.

Στη μνήμη μας χαράσσονται οι εικόνες των βασανιστηρίων των αγωνιστών του Δεκέμβρη και των μεταναστών μέσα στη ΓΑΔΑ και τα αστυνομικά τμήματα.
Στην καρδιά μας βρίσκεται για πάντα η Κούνεβα, για την ανακάλυψη των υπευθύνων της άνανδρης, βάρβαρης επίθεσης η αστυνομία δεν έκανε τίποτε και άρον άρον αστυνομία και δικαστική εξουσία έκλεισε την υπόθεση.

Και όμως σε αυτή την κινητοποίηση έστειλε επιστολή ο Μ.Θεοδωράκης, επιστρατευμένος από τη ΝΔ και την Αστυνομία. Στην τεράστια προπαγανδιστικού επιχείρηση που στήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη προκειμένου να αντιστραφεί το κοινό αίσθημα έναντι της Αστυνομίας και της κυβέρνησης (θυμίζουμε την επίθεση με βαριά όπλα σε διμοιρία μπροστά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, που αποχώρησε ξέγνοιαστα από το σημείο της επίθεσης για να πάει να εκτελέσει τα καθήκοντα φρούρησης στην Αθήνα κλπ) ο Μ.Θεοδωράκης δηλώνει παρόν.

Προσέξτε: «Θα με βρείτε πάντοτε στο πλευρό σας, με την προϋπόθεση φυσικά ότι κι εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να απαλλαγείτε από πρόσωπα και πράξεις που σας δυσφημούν δίνοντας τροφή στους οπορτουνιστές κάθε είδους, που πιστεύουν ότι με το να σας χτυπούν προσπορίζονται πελατειακά οφέλη».

Και συνεχίζει, αφού υπογραμμίσει στην επιστολή του ότι υπήρξε ένα από τα πολλά θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας στα πέτρινα χρόνια, αλλά «χαίρεται γιατί η Ελληνική Αστυνομία στην συντριπτική της πλειοψηφία πέτυχε αυτήν τη ριζική μεταμόρφωση να γίνει από διώκτης φρουρός των λαϊκών μας κατακτήσεων» και τέλος «τάσσεται εναντίον της διαμονοποίησης του αστυνομικού μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου».
Τιμούμε το καλλιτεχνικό έργο του καλλιτέχνη. Τους αγώνες που έδωσε αυτός και η γενιά του.
Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει καθεστώς προνομιακής Ανοχής. Ιδιαίτερα για έναν οπορτουνιστή της τάξης του Μ.Θεοδωράκη, όπου το παρελθόν του βαρύνεται με απεχθή ολισθήματα: «Καραμανλής ή Τανκς τις μέρες της Μεταπολίτευσης, υπουργός του Μητσοτάκη» κλπ.

Η παρέμβαση του, αυτή την στιγμή, σε ρόλο τιμητή της Αστυνομίας και ουσιαστικά του Αστυνομικού Κράτους της κυβέρνησης έχει άλλη σημασία. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρέμβαση του αυτή έρχεται ελάχιστες μέρες μετά την «Απολογία» του για τον «Αντιαμερικανισμό του» στο Αμερικανικό Κολέγιο, αλλά και μετά την δήλωση συμμετοχής του σε Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία που δημιούργησε το ΣΕΚ μαζί με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ.

Μας αφήνουν αδιάφορους οι σκέψεις των αστικών επιτελείων για ευρύτερη πολιτική χρήση του Μ.Θεοδωράκη.

Πιστεύουμε όμως ότι το εργατικό, νεολαιίστικο και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να κρατήσει αποστάσεις από τέτοιους καιροσκόπους, οπορτουνιστές παράγοντες.
Πρέπει να ενδυναμώσει την προσπάθεια του για να βάλει φραγμό στην τεράστια αντεργατική επίθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-Εργοδοτών, να δώσει τις μάχες που απαιτούνται από την σκοπιά των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.

Εξάλλου, ο φόβος των νέων Δεκέμβρηδων, της εκδήλωσης εξεγέρσεων εναντίον του Σύγχρονο Μεσαίων, ωθεί την κυβέρνηση στην επιβολή Ολοκληρωτικών μέτρων και πολιτικών, ο φόβος της βαθιάς αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης επιστρατεύει, όπως επιστράτευσε και στο παρελθόν τον Κύρκο και το Μ.Θεοδωράκη….

Καλούμε λοιπόν σε μαζικούς, μαχητικούς αγώνες για την υπεράσπιση, διεύρυνση των κοινωνικών ελευθεριών και λέμε
«Όχι άλλο αίμα στο βωμό
της κρατικής βίας και της κρατικής τρομοκρατίας».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/07/o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου