Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Να μπλοκάρουμε την ποινικοποίηση των αγώνων του Δεκέμβρη: συλλογή υπογραφών για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο

Ψήφισμα - κείμενο υπογραφών

«Μήπως οι πεποιθήσεις και οι ανησυχίες μου για ένα καλύτερο κόσμο, για ισότητα και δικαιοσύνη για όλους, μεταφράζονται ως εγκληματικές πράξεις οπότε δικαίως αυτή τη στιγμή παραμένω έγκλειστος σε ένα από τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Δημοκρατικής Ελλάδας του 21ου αιώνα;» Θοδωρής Ηλιόπουλος

Έξι μήνες συμπληρώνει στη φυλακή ο Θοδωρής Ηλιόπουλος που συνελήφθη μετά το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη. Ο Θοδωρής αρνείται από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε συμμετοχή, άρα και τις κατηγορίες.

Οι αιτήσεις του για άρση της προσωρινής του κράτησης απορρίπτονται σκανδαλωδώς. Τα γράμματά του, δείγματα επίσης της ευαισθησίας του, μοναδικό μέσο να φωνάξει μέσα από τις φυλακές ενάντια στην αδικία που υφίσταται, αγνοούνται προκλητικά.

Ο Θοδωρής από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Άλλωστε, πιάστηκε ανάμεσα σε φίλους του και σε πολίτες που διαμαρτύρονταν για την άδικη σύλληψη. Τις συνθήκες της παράλογης επίθεσης των ΜΑΤ , στο σημείο της σύλληψης, μακριά από εκεί όπου υπήρχαν γεγονότα, επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια 4 μάρτυρες. Επίσης, δημοσιογράφοι και μεταδόσεις από το σημείο εκείνο αλλά και άλλα στοιχεία ανατρέπουν τις αντιφατικές καταθέσεις των αστυνομικών που των συνέλαβαν.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, όμως, στάθηκαν αδιάφοροι απέναντι στα στοιχεία που αποδείκνυαν την αθωότητα του αλλά και επιθετικά εχθρικοί απέναντι στον Θοδωρή, που βλέπει τη Δικαιοσύνη να εκδικείται στο πρόσωπο του, για τις συγκρούσεις του Δεκέμβρη, αδιάφορη για την αλήθεια, ή μη των κατηγοριών.

Κι έτσι, φτάσαμε στο σημείο ο Θοδωρής να θεωρείται «ξεχασμένος» στις φυλακές. Όμως είναι ντροπή και μας γεμίζει οργή, το ότι σήμερα ένας άνθρωπος θεωρείται ξεχασμένος στις φυλακές, εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η «προσωρινή» του κράτηση, έχει μετατραπεί σε επ΄ αόριστον φυλάκιση και είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη.

Γι’ αυτό, εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου για να σταματήσει επιτέλους(!) η κατάφωρη

αδικία εναντίον του.

Ο Θοδωρής έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη μας!

Ο Θοδωρής πρέπει να αποφυλακιστεί!


SOS: στείλτε υπογραφές στήριξης στο mail: nkapatras@gmail.com (αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τόπο κατοικίας) ή κατεβάστε το ψήφισμα, διαδώστε το και επιστρέψτε το στο nkapatras@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου