Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

9ΜΗΝΟ ΘΗΤΕΙΑΣ: ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!


9ΜΗΝΟ ΘΗΤΕΙΑΣ: ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

Το εκλογικό αποτέλεσμα αν μη τι άλλο σόκαρε τη ΝΔ. Ιδιαίτερα τη φοβίζει η διαπίστωση ότι η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Για αυτό λοιπόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης, με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης όχι μόνο ξεθάβει την 9μηνη στρατιωτική θητεία, αλλά και επιχειρεί να συγκαλύψει τις πιο επιθετικές, πολεμικές επιλογές του ελληνικού αστικού κόσμου.

Ο προεκλογικός του καιροσκοπισμός αποκαλύπτεται μέσα από την συνέντευξη που δίνει δύο μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, στη γνωστή εφημερίδα της παράταξης ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στην οποία ανακοινώνει «μείωση της στρατιωτικής θητείας» μετά τις Ευρωεκλογές.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απελπισμένη προσπάθεια της ΝΔ να αρπάξει πραγματικά την τελευταία στιγμή την ψήφο της νεολαίας, καθώς βλέπει τα ποσοστά της να βουλιάζουν. Επίσης, πρόκειται για ακραίο καιροσκοπισμό του Β.Μεϊμαράκη που προσπαθεί πραγματικά να σώσει το πολιτικό του τομάρι καθώς η εκλογική του περιφέρεια, φαντάζει στον ίδιο και στους ανταγωνιστές του πολιτικούς της ΝΔ, ο «λάκκος με τα φίδια».

Ας θυμηθούμε όμως: πέντε (5) ολόκληρα χρόνια η ΝΔ δε θέλησε να κάνει πράξη τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μείωση θητείας στους (6) μήνες.

Η Ν.Δ. ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ…

Τη Δευτέρα 9/06/2009, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης Ο Β.Μεϊμαράκης δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε μείωση θητείας από τον Αύγουστο (η ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου θα υπηρετήσει 11μηνο, η ΕΣΣΟ Μαΐου 10μηνο).

Η ίδια η μείωση της θητείας αποτελεί μια τεράστια κατάκτηση της νεολαίας. Αποτελεί νίκη της εξέγερσης του Δεκέμβρη, του κινήματος ενάντια στην Στράτευση στα 18-19, της καθημερινής πάλης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ μέσα στα στρατόπεδα .

Ταυτόχρονα όμως, η κυβέρνηση που δε μπόρεσε να περάσει μέσω της Στράτευσης στα 18-19 τα αντιδραστικά της σχέδια για τον Ελληνικό στρατό, επιλέγει να τα καμουφλάρει πίσω από τη μείωση της θητείας. Για αυτό η ΝΔ εξαγγέλλει τα εξής:

Σύντομα κανένας έφεδρος δε θα κατατάσσεται σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Καταρχήν, η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει εφέδρους στον Στρατό Ξηράς, όχι βεβαίως μόνο για να βελτιώσει την επάνδρωση των μονάδων. Πρέπει πρωτίστως να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες του Στρατού Ξηράς (ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αποστολές εκτός συνόρων του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ, παραχώρηση του 40% του Στρατού Ξηράς απευθείας σε Νατοϊκή διοίκηση, φύλαξη αγωγών στη Θράκη, πολεμική ετοιμότητα στα βόρεια σύνορα της χώρας). Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα επανδρώνονται αποκλειστικά με ΕΠ.ΟΠ. Αιτία οι αυξημένες ανάγκες συμμετοχής τους σε πολεμικές αποστολές που καμιά σχέση δεν έχουν με την Άμυνα της χώρας. Η πιθανή απώλεια των Μισθοφόρων δε θα προκαλέσει τις ίδιες κοινωνικές διαμαρτυρίες!!! Ήδη και δεύτερη φρεγάτα στέλνεται στη Σομαλία να προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων πλοιοκτητών.

Οι φαντάροι του Στρατού Ξηράς θα υπηρετούν αποκλειστικά στην παραμεθόριο. Ουσιαστικά θα αποκόπτονται από την προηγούμενη κοινωνική-εκπαιδευτική-εργασιακή τους κατάσταση και θα εντάσσονται σε έναν αντιδραστικό ελληνικό στρατό, αυξημένης πολεμικής ετοιμότητας: συνεχείς ασκήσεις, επικίνδυνες Διακλαδικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Ο στρατός της «Ισχυρής Ελλάδας», πραγματική απειλή για εχθρούς και φίλους, θα εκπαιδεύει σε συνθήκες εθνικιστικής και ρατσιστικής χειραγώγησης, θα έχει ως υπέρτατο αγαθό το ΑΞΙΟΜΑΧΟ και θα είναι έτοιμος να στραφεί εναντίον των μεταναστών και του εσωτερικού εχθρού, του εργατικού κινήματος.

Τέλος, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μέσω της μείωσης της θητεία να περιορίσει και τις Αναβολές Σπουδών. Θα θέσει όριο τα 25 χρόνια, πιέζοντας το φοιτητικό κίνημα, καταργώντας ουσιαστικά τις αναβολές για μεταπτυχιακό. Ουσιαστικά επιτίθεται μορφωτικά στην νεολαία που κατάγεται από τα λαϊκά στρώματα (οι πλούσιοι θα μπορούν πληρώνοντας ένα πρόστιμο ανυποταξίας να συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους).

Η ΝΔ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ο Β.Μεϊμαράκης δηλώνει ότι τα θέματα του στρατού τα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα. Τώρα πια έχει υλοποιήσει τους όρους που απαιτούνται για να μειωθεί η θητεία, καθώς έχουν εγκατασταθεί κάμερες φύλαξης στα στρατόπεδα, έχουν προσληφθεί χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. και υπάρχει σχέδιο περιορισμού των στρατοπέδων.

Εμείς πιστεύουμε ότι η ΝΔ παίζει άσχημο παιχνίδι στην νεολαία. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης. Σαφώς και έχουν εγκατασταθεί σε αρκετά στρατόπεδα. Όμως η εγκατάσταση των καμερών δεν σημαίνει και αυτόματη μείωση των υπηρεσιών των φαντάρων, άρα περισσότερες εξόδους και άδειες για τους τελευταίους. Η επάνδρωση στις περισσότερες μονάδες είναι προβληματική, ενώ όπου εγκαθίστανται κάμερες συχνά οι υπηρεσίες φύλαξης παραμένουν σταθερές ή και αυξάνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ίδιο το Πεντάγωνο, όπου ο καθένας μπορεί σε μια βόλτα του εκεί να παρατηρήσει ότι πίσω από τον σκοπό-φαντάρο υπάρχει μια κάμερα παρακολούθησης. Τέλος, η επάνδρωση των γραφείων των Επιτελείων εκτινάχθηκε εξαιτίας της εξυπηρέτησης εκατοντάδων γαλάζιων βυσμάτων.

Πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων. Καταρχήν είναι απεχθές για μια κοινωνία να ανέχεται οι κυβερνώντες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να προβάλλουν ως διέξοδο στην ανεργία το Μισθοφορικό στρατό.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν να περικόπτονται διαρκώς τα κονδύλια για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία-υγεία-ασφάλιση κλπ), το κράτος να μην έχει να πληρώσει συντάξεις-εφάπαξ, να μην προσλαμβάνονται οι τόσο απαραίτητοι στην κοινωνία μας δασοπυροσβέστες και από την άλλη μεριά, να προσλαμβάνονται: Επαγγελματίες στρατιώτες, Αγροφύλακες βύσματα της ΝΔ, τεμπέληδες Συνοριοφύλακες του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, γιατί το ΓΕΕΘΑ δε δημοσιοποιεί τα στοιχεία για τις χιλιάδες αποχωρήσεις ΕΠ.ΟΠ., ιδιαίτερα από τις τάξεις του Στρατού Ξηράς; Φοβάται μήπως αποκαλυφθεί πόσο απεχθής είναι αυτός ο θεσμός, που προκαλεί γρήγορα τη φυγή όσων το επιλέξουν; Γιατί δεν παραδέχεται την αλήθεια: οι προσλήψεις των νέων ΕΠ.ΟΠ. ουσιαστικά ξεπερνούν ελάχιστα σε αριθμό αυτούς που αποχώρησαν. Πως επομένως θα δημιουργηθεί το πλεόνασμα του προσωπικού που απαιτείται για τη μείωση της θητείας όπως υπόσχεται ο Β.Μεϊμαράκης;

Κλείσιμο Στρατοπέδων. Καταρχήν το πρόβλημα μεγιστοποίησε η ΝΔ και συγκεκριμένα η προηγούμενη ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας των Σπηλιωτόπουλου-Μιχαλολιάκου που π.χ. διπλασίασαν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ικανοποιώντας τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τα δίκτυα των πελατειακών σχέσεων των τοπικών βουλευτών της ΝΔ.

Τώρα ο υπουργός Β.Μεϊμαράκης υπόσχεται ότι θα συγκρουστεί με αυτά, δηλαδή με την ίδια τη ΝΔ, θα κλείσει τα άχρηστα στρατόπεδα και θα αναδιαρθρώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όμως, όπου εξήγγειλε ότι θα κάνει κάτι τέτοιο προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτευτών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των οικονομικών παραγόντων. Στο Κιλκίς π.χ. στην πρώτη γραμμή της αμφισβήτησης των σχεδίων του βρέθηκε ο γνωστός και ως κουμπάρος, ο άνθρωπος με το ρεκόρ εξοβελισμών από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, Τσιτουρίδης!!!

Άρα που είναι οι προϋποθέσεις του Β.Μεϊμαράκη;

Λόγια του αέρα.

Η ΝΔ προχωρεί στην όποια μείωση, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι και θα φορτώσει το βάρος στους στρατευμένους.

Γνωστές οι συνέπειες: αυτοκτονίες, ατυχήματα, ναρκωτικά, αλκοολισμός…

Αλλά, τι το νοιάζει αυτό τον Β.Μεϊμαράκη και τη ΝΔ. Για αυτούς, όπως και για το ΠΑΣΟΚ, μόνο οι ψήφοι μετράνε και να μπορεί ο ελληνικός στρατός να ικανοποίει τους εφοπλιστές, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. !!!

Εμείς καλούμε όλα τα κόμματα να βγουν και να δεσμευτούν ότι θα μειώσουν τη θητεία στους (6) μήνες άμεσα και θα σταματήσουν την αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ότι θα προχωρήσουν σε εφαρμογή ενός πλαισίου αλλαγών (μείωση στρατοπέδων, κατάργηση πελατειακών σχέσεων, επιστροφή των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, κατάταξη μόνο του απαραίτητου αριθμού στρατευμένων σε Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία, ισότιμη θητεία για όλους, κατάργηση των ευνοϊκών μεταθέσεων-μετατάξεων-αποσπάσεων, κανένας φαντάρος στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις κλπ).

Ότι θα αναγνωρίσουν τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

Ότι θα αλλάξει ο προσανατολισμός και ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων: οι φαντάροι δεν φτάνουν και πήζουν καθημερινά γιατί έχουν διευρυνθεί οι ιμπεριαλιστικές ανάγκες του ελληνικού αστικού κόσμου, η πρόσδεση σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, απαιτώντας ελληνικό στρατό σε (15) χώρες.

Ότι μπλοκάρουν τις εξοπλιστικές δαπάνες και ακολουθούν μια πολιτική ειρήνευση στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια.

Ότι δεσμεύονται να μην στρέψουν τον στρατό ενάντια στο κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας που θεωρούν ως εσωτερικό εχθρό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,

ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 69362 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου