Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Διαδήλωση κατά των νέων κατασταλτικών μέτρων

katastoli_poreia.gif










Μαχητικό και μαζικό όχι είπαν οι αγωνιστές και δυνάμεις του κινήματος στην πρώτη διαδήλωση-απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης κατά των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στη διαδήλωση της Πέμπτης 9/4, μια μόλις μέρα μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης στη βουλή,στην συζήτηση για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια, ότι θα φέρει νέο αντιδραστικό νόμο για το άσυλο, συμμετείχαν με ιδιαίτερο παλμό νέοι από φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες.

Το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης-διαδήλωσης ήταν "Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει" και αιχμές-συνθήματα: Όχι στα νέα ιδιώνυμα (κουκούλες-χαρακτηριστικά, περιύβριση αρχής), όχι στις κάμερες χαφιέδες, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό, καμία antarsya_katastoli.gifδίωξη στους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω των κεντρικών δρόμων έφτασε στη Βουλή. Μαζικά και μαχητικά ήταν όλα τα μπλοκ, ενώ η αστυνομία είχε για άλλη μια φορά προκλητική στάση.


Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης πήραν οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το μπλοκ της οποίας ήταν πολύ μαζικό και νεανικό, το ΕΕΚ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, το ΚΚΕ μ-λ, Κ.Ο. Ανασύνταξη, η Κοινή Δράση Αλληλεγγύης και το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.


Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝΔΙΑ - ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ηλεκτρονική Πηγή: www.narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου