Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Εκδήλωση του ΝΑΡ για την πρωτομαγιά, στην Αθήνα



Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει το ΝΑΡ για την Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 30 Απρίλη, στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Νομικής (είσοδο από πεζόδρομο οδού Μασσαλίας). Θέμα: «εργατική αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση»
Ομιλητές-θέματα:
- Κώστας Παλούκης (ιστορικός): «Από το 1929 στο 2009: Το εργατικό κίνημα και η Αριστερά απέναντι στις ιστορικές κρίσεις του καπιταλισμού»
- Φάνης Παπαδάτος (οικονομολόγος): Κρίση και υπεραξία - Το κρυμμένο μυστικό της κρίσης και της αστικής απάντησης σ' αυτή»
- Νίκος Πελεκούδας (Π.Ε. ΝΑΡ): «Κρίση και ταξική πάλη: Συνέπειες, διλήμματα και προκλήσεις για το εργατικό κίνημα».
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, σε ανακοίνωσή του για την εργατική Πρωτομαγιά, τονίζει: "Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 1886 έγινε το σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη, για το δικαίωμα στη δουλειά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την κοινωνική απελευθέρωση.
Σήμερα, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αστικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, «δεξιές», κεντροδεξιές ή «κεντροαριστερές»» ακολουθούν την ίδια αντιδραστική, αντεργατική πολιτική της άγριας λιτότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της πνευματικής και πολιτιστικής λοβοτομής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου