Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΑΙΟΥ 2009

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος καλεί τους φαντάρους που θα καταταγούν στην επόμενη Σειρά (Μάιος 2009) σε ανοικτή σύσκεψη την Κυριακή 10/05, στις 6:00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη).

Η Σειρά του Μαΐου βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις. Η κυβέρνηση αποφασίζει να ακολουθήσει ένα σκληρό αυταρχικό δρόμο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών κινημάτων, που όπως σε όλο τον κόσμο, είναι η απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στη βίαιη αντεργατική επίθεση. Κομβικό ρόλο στην καθυπόταξη όσων αγωνίζονται και στην προληπτική καταστολή αναλαμβάνει και ο ελληνικός στρατός με το πρόσχημα της αντιμετώπισης «Έκτακτων Αναγκών».

Επίσης η κυβέρνηση των ΝΔ, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σε (15) ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων με τις σημαίες του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ. Αγοράζει συνεχώς όπλα (αξίας 58 δις ευρώ), παρουσιάζει ως διέξοδο στην ανεργία τους ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, που εκμεταλλεύεται και στέλνει να σκοτώσουν και να σκοτωθούν στο εξωτερικό.

Όλα αυτά προστίθενται στην χακί καθημερινότητα του βύσματος και των πελατειακών σχέσεων, του εθνικισμού και ρατσισμού, της πειθαρχίας, ιεραρχίας και αυθαιρεσίας των αξιωματικών, στο καψόνι, στις άθλιες-επικίνδυνες λόγω αμιάντου εγκαταστάσεις, στην εξουθένωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, στην ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου, στο απερίγραπτο-απαράδεκτο θέατρο των δοκιμαστικών παρελάσεων και των συνεχώς αναφορών. Φαντάροι που ως απλήρωτοι σκλάβοι κάνουν τα πάντα: ανοίγουν χιονισμένους δρόμους, σβήνουν φωτιές κλπ. Εθελοντισμό το κράτος, τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ονομάζουν να δουλεύεις τσάμπα για να μην γίνονται προσλήψεις. Το ΑΞΙΟΜΑΧΟ του Στρατού σκοτώνει: συνεχή ατυχήματα, αύξηση του αλκοολισμού και των ναρκωτικών, η μια αυτοκτονία ακολουθεί την άλλη.

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης θα δοθούν οι πρώτες μάχες των αγωνιστών του αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος, από τους φαντάρους που υπερασπίζονται την άποψη ότι ο αγώνας της υπεράσπισης των δικαιωμάτων δεν σταματά στην πύλη του στρατοπέδου, δεν σταματά εκεί που αρχίζει η «Λογική του Παραλόγου».

Το Δίκτυο Σπάρτακος (16) χρόνια τώρα παλεύει για τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Απευθύνει πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο του αγώνα, σε όλους αυτούς που υπερασπίζουν την Αξιοπρέπεια και την Ακεραιότητα τους, σε όλους αυτούς που δε «λουφάρουν-βυσματώνονται» φορτώνοντας σε άλλους και τα δικά τους βάρη, σε όλους αυτούς που δεν κρύβονται μπροστά στα προβλήματα με τη λογική «ας το να περάσει», σε όλους αυτούς που με συλλογικούς αγώνες προσπαθούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα για όλους. Το Δίκτυο Σπάρτακος λοιπόν καλεί τους φαντάρους να βγαίνουν στην αναφορά, να βγαίνουν ατομικά και μαζικά παραπονούμενοι, να δημιουργούν Επιτροπές Φαντάρων, να στέλνουν Γράμματα Καταγγελίες στις εφημερίδες.


Στο πλευρό του η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων με συνεχείς εξορμήσεις στα στρατόπεδα ενημερώνει τους φαντάρους και τους γονείς τους. Έτοιμη να συμπαρασταθεί και να δημοσιοποιήσει κάθε αυθαιρεσία, κάθε στιγμή αγώνα.

Η κοινή μας προσπάθεια στοχεύει στο μετασχηματισμό της καθημερινής αμφισβήτησης, στην άτυπη Συνδικαλιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.


Για την καλύτερη ενημέρωση των φαντάρων για τα δικαιώματα τους και τους τρόπους πάλης τους καλούμε να απευθύνονται στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση diktiospartakos.blogspot.com, να μας καλούν ανά πάσα στιγμή στο τηλέφωνο 6932 955437, ενώ το περιοδικό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» περιέχει κρίσιμες πληροφορίες και σχετικά φανταρίστικα άρθρα.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/04/2009-04-27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου